Política

El PSOE negocia en paral·lel amb els partits d'esquerres i Ciutadans

Representants socialistes es reuneixen aquesta tarda amb Podem, IU i Compromís al Congrés mentre un altre equip negociador es troba amb C's

Representants del PSOE es reuneixen aquest dilluns a la tarda en paral·lel amb Ciutadans (C's), d'una banda, i amb Podem, Izquierda Unida (IU) i Compromís, de l'altra, per intentar tancar un acord per a la investidura de Pedro Sánchez.

Els equip negociadors de la trobada a quatre (PSOE-Podem-IU-Compromís) porten reunits des de poc abans de tres quarts de cinc de la tarda a la sala Sert del Congrés dels Diputats.

Entre els assistents destaquen els portaveus parlamentaris de les quatre forces polítiques: Antonio Hernando (PSOE), Íñigo Errejón (Podemos), Joan Baldoví (Compromís) i Alberto Garzón (Unidad Popular-IU).

Unes quatre hores més tard els representants dels partits d'esquerres han decidit fer un recés i s'han dirigit a les seves dependències sense concretar si s'està avançant en la negociació. No obstant això, el portaveu de Podem, Íñigo Errejón, ha apuntat que el fet que la reunió continuï pot ser un senyal positiu.

Al mateix temps, els socialistes han mantingut una altra reunió amb representants de Ciutadans amb el mateix objectiu de buscar un acord d'investidura.

En les últimes hores les negociacions entre PSOE i C's avancen amb certes dificultats en les últimes hores. El mateix president de C's, Albert Rivera, ha reconegut que estan tan aprop de tancar un acord com d'aixecar-se de la taula de negociació.

Els principals esculls en la negociació continuen sent la política fiscal i laboral. A més, des de C's insisteixen que la seva voluntat és arribar a un “acord global” i que no estan “pendents de l'altra sala”, en al·lusió a la reunió amb els partits d'esquerres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid
Pròxim Orient

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona