Política

Rivera: “Rajoy va dir que no al Rei i ara diu que no a Ciutadans i al consens constitucionalista”

El president de Ciutadans defensa que les més de 200 mesures que ha pactat amb el PSOE reflecteixen “les principals demandes que la societat espanyola necessita”

El president de Ciutadans, Albert Rivera, ha retret al cap de l'executiu espanyol en funcions, Mariano Rajoy, que hagi rebutjat el pacte de govern entre socialistes i Ciutadans, igual que en el seu dia va rebutjar l'oferta del rei de presentar-se a la investidura.  

“Rajoy va dir que no al rei i ara ha dit que no a Ciutadans i al consens constitucionalista”, ha escrit Rivera al seu compte de Twitter, en què a més revela el contingut de la carta que li va enviar a Rajoy per demanar-li una reunió.

En ella, Rivera defensava que les més de 200 mesures que ha pactat amb el PSOE reflecteixen “les principals demandes que la societat espanyola necessita” i a les quals els partits constitucionalistes no poden donar l'esquena. De fet, assegura que els “cinc acords per al consens” que li va proposar a ell Rajoy en la seva última reunió estan “d'acord amb el contingut de l'acord” i per això li demana una reunió abans del debat d'investidura.

Per la seva banda, Rajoy va respondre dijous a la nit a la petició de Rivera dient que està disposat a reunir-se amb ell però que no li agradaria que li “prengués el pèl”, ja que el PP no està per “signar contractes d'adhesió a pactes que han cuinat a les seves esquenes “.

“Em reuneixo totes les vegades que vulgui però li agrairia que no em prengués el pèl”, va declarar en una conferència - col·loqui organitzada pel diari La Razón després de ser preguntat per si accedirà a veure's amb Rivera.

Rajoy va contestar a Rivera -també per correu electrònic, segons han precisat després fonts populars- que no feia “falta” que li enviés aquest correu electrònic perquè “podia despenjar el telèfon”. “No calia formalitzar-ho”, ha exclamat, per afegir que poden parlar telefònicament amb “tranquil·litat”.

I va precisar que li ha dit a Rivera que “respectava les seves decisions i els acords a què pogués arribar”. “Si considera que Sánchez ha de ser el president del Govern espanyol i això és el que han dit els seus electors, no tinc res a dir”, ha afirmat, per demanar a continuació “una justa reciprocitat” amb la decisió del PP de no donar suport al candidat socialista.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona