Política

C's avisa el PSOE que si pacta amb altres forces es consideraran “alliberats” de l'acord d'investidura

José Manuel Villegas deixa clar a Sánchez que per rebre el suport de Ciutadans haurà de “defensar íntegrament” el compromís signat amb Rivera

Joan Carles Girauta creu que l'oferta dels socialistes a Podem “coincideix” amb l'acord amb C's

Ciutadans (C's) ha advertit el PSOE que si pacta amb altres forces no respectaran l'acord d'investidura signat per Pedro Sánchez i Albert Rivera.

El vicesecretari general de C's, José Manuel Villegas, ha dit aquest dilluns en una roda de premsa al Congrés dels Diputats que en el cas que els socialistes arribin a altres acords que contradigui el pacte signat amb ells, es veurien “alliberat per canviar la seva posició”, ja que ho considerarien “un incompliment”.

Villegas ha subratllat que per tal que C's voti a favor de Pedro Sánchez en el debat d'investidura el líder del PSOE haurà de “defensar íntegrament” el pacte firmat entre els dos partits. “No ho entendríem d'una altra forma”, ha indicat.

El vicesecretari de C's ha criticat que en la nova oferta de Pedro Sánchez a Podem, el PSOE “negociï bilateralment” amb alguns territoris com el País Valencià, en al·lusió a la oferta del líder socialista a Compromís de solucionar el dèficit de finançament en aquest territori. “Fer ofertes a determinades Comunitats Autònomes a canvi d'uns vots no ha donat mai bon resultat i no és una bona estratègia”, ha declarat Villegas als mitjans.

El dirigent de la formació taronja també s'ha adreçat al PP per demanar-li que, si no subscriu l'acord entre PSOE i C's, “tampoc bloquegi i permeti que hi hagi un govern que faci les reformes que necessita Espanya”. Al seu parer, els populars haurien d'explicar les diferències que tenen amb el pacte entre C's i PSOE, ja que “segons algunes declaracions dels seus dirigents, son poques o ninguna”.

El portaveu de C's al Congrés, Joan Carles Girauta, que també ha comparegut davant els mitjans a la cambra baixa, ha matisat que el contingut de l'oferta de govern que ha fet Pedro Sánchez a Podem i les confluències “ja la recull” l'acord entre el líder socialista i el de C'S.

Segons ell, el rebuig de Pablo Iglesias a la nova oferta del líder del PSOE “confirma el que hem dit sempre”. “Nosaltres hem sostingut que és un acord moderat, reformista, europeista i partidari de complir amb els requisits de Brussel·les negociant alhora una manera menys traumàtica de reduir el dèficit”, ha comentat.

Girauta ha afirmat que el PSOE “és lliure de fer acords amb altres partits”, tot i que “l'únic pacte que val” és el que Sánchez i Rivera van firmar la setmana passada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona