Política

Homs lamenta que el PSOE faci la mateixa proposta sobre Catalunya que el PP

El portaveu de DL troba denuncia que els socialistes es limiten a prometre aplicar l'Estatut, una cosa que hauria de ser obligada

Creu que en la qüestió lingüística els socialistes s'han posat a les mans de Ciutadans

El portaveu de Democràcia i Llibertat (DL) a Madrid, Francesc Homs, s'ha mostrat aquest dilluns “sorprès” per les “rebaixes” i “liquidacions” del PSOE en la seva última oferta a Podem. En particular, ha lamentat que la proposta dels socialistes respecte de l'agenda catalana sigui “exactament la mateixa que la de Rajoy: un veto continu a tot el que es proposa des de Catalunya”.

En una roda de premsa al Congrés, Homs ha ironitzat sobre la possibilitat que Sánchez hagi iniciat la setmana “amb 130 vots” i l'acabi “amb 91” perquè actua “com si estiguéssim a la setmana de les rebaixes i les liquidacions”, i van apareixent propostes “a vegades a simple vista inconnexes”.

Segons el diputat, el document que el PSOE ha enviat a En Comú Podem inclou “propostes sorprenents” perquè consisteix en limitar-se a aplicar l'Estatut”, una cosa que, al seu parer, “en comptes de ser una notícia hauria de ser obligat”.

Tot plegat, ha dit, “denota fins a quin punt sembla que hi hagi por a afrontar el debat que està obert a Catalunya” sobre el referèndum.

Homs ha acusat el líder del PSOE d'utilitzar “la tècnica de l'estruç potser per por, per manca de coratge o perquè tot està al servei d'un procés electoral que ha de venir d'aquí a dos mesos”.

També ha criticat que l'oferta no inclogui un compromís amb el català a l'Escola. En aquest sentit, ha recordat que “Iceta va dir que per part del PSOE la qüestió de la immersió lingüística i l'ús del català a l'escola estava garantit, i ara quan es concreta en una proposta específica per a Catalunya això no hi consta”, ha dit.

En la seva opinió, la qüestió de la llengua és un exemple que demostra que el PSOE “s'ha posat en mans de C's”, que “sempre ha defensat el mateix i que va aparèixer a l'escena política com a abanderat d'acabar la política lingüística existent a Catalunya”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA