Política

Domènech demana al PSOE que plantegi noves propostes de pacte a partir del 5 de març

El líder d'En Comú Podem diu que no treballa “des de concessions, sinó des del reconeixement de drets com el dret a decidir”

El portaveu d'En Comú Podem, Xavier Domènech, ha dit aquest dimarts que, tot i que votarà “no” a la investidura de Pedro Sánchez, la confluència catalana mantindrà la mà estesa amb el PSOE, sempre que “reflexioni i superi el pacte firmat amb Albert Rivera”. En una entrevista a TV3, Domènech, que dóna per fet que Sánchez no serà investit president perquè l'acord amb C's “és un pacte fallit”, demana als socialistes que abandonin el “joc tàctic” per començar a parlar d'estratègies per “prendre decisions importants i ser ambiciosos”. Domènech també veu insuficient l'oferta que Sánchez li va fer aquest dilluns. “Segueix treballant amb la lògica del peix al cove i nosaltres treballem des del reconeixement de drets com el dret a decidir i no des de les concessions”, ha explicat.

El portaveu d'En Comú Podem ha qüestionat que el pacte entre PSOE i C'S sigui “històric i convoqui tots els espanyols”, com han assegurat els signants de l'acord Pedro Sánchez i Albert Rivera, i ha lamentat que el mateix Rivera ja va expressar la voluntat d'excloure Podem i els partits de la confluència.

Sobre l'oferta de Pedro Sánchez a En Comú Podem, Domènech ha dit que es tracta de la mateixa proposta que el PSOE va firmar amb C's, excepte “el canvi de portada i botonets”. “Era una oferta mediàtica i no políticament realista”, ha comentat Domènech que tot i que s'alegri que Sánchez digui que complirà l'Estatut, considera que és una cosa que ja s'hauria d'haver fet fa temps.

El líder d'En Comú Podem ha reiterat que un acord entre Podem i el PSOE “no és compatible amb C's” i ha reclamat una majoria alternativa aritmètica a partir de les forces del canvi d'esquerres des de “l'assumpció plena de la crisi territorial i plurinacional”. En aquest sentit, ha dit que Democràcia i Llibertat, ERC i el PNV podrien formar part d'aquesta majoria.

Domènech també ha avisat que si el PSOE no comença a parlar de “joc estratègic, es demostrarà que el pacte amb C's no era altra cosa que el camí cap a la gran coalició.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

unió europea

Brussel·les proposa un acord de mobilitat juvenil amb el Regne Unit

barcelona
POLÍTICA

El PP diu que la planificació de les infraestructures hídriques serà una prioritat

GIRONA
Orient Mitjà

Els EUA anuncien sancions contra l’Iran per l’atac contra Israel

Barcelona
croàcia

Els conservadors tornen a guanyar les eleccions, però ho tindran difícil per governar

barcelona
orient mitjà

L’Iran avisa que podria revisar l’ús civil de la seva “doctrina nuclear”

barcelona
política

Brussel·les tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid
Guerra a Gaza

Israel es prepara per a l'operació a Rafah

barcelona
política

Referèndum, finançament singular i català, pilars del programa d’ERC

barcelona
alemanya

Detenen dos presumptes espies russos

barcelona