Política

Iglesias encén el PSOE: “Felipe González té el passat tacat de calç viva, vigili Sr. Sánchez”

El líder de Podem acusa el líder socialista de preferir les “oligarquies” al “canvi”

El líder de Podem, Pablo Iglesias, ha generat aquest dimecres una forta picabaralla al debat d'investidura de Pedro Sánchez en referir-se a l'expresident del govern espanyol Felipe Iglesias com “aquell que té el passat tacat de calç viva”, en referència al segrest i assassinat dels suposats etarres Laza i Zabala per part dels GAL. Una afirmació que ha provocat protestes des de les files del PSOE i crits de “fora, fora”.

“Sembla que els molesta enormement que en aquesta cambra hi hagi gent que els digui les veritat a la cara”, ha dit Iglesias entre protestes, “però nosaltres ho farem”. Tot plegat ha forçat el president del Congrés, Patxi López, a fer una intervenció on ha acabat tutejant Iglesias -que li ha retret el gest- i ha demanat que no es caigui en la “provocació” i “l'insult”.

Pedro Sánchez l'ha respost després rebutjant l'estil amb què el líder de Podem s'ha referit al PSOE i la “la seva història”. S'ha limitat a defensar que ell i el seu partit estan “molt orgullosos de Felipe González”, fet que ha generat l'aplaudiment de la bancada socialista en bloc.

Abans, Pablo Iglesias ha reiterat aquest dimarts el ‘no' dels seus diputats a la investidura de Pedro Sánchez, a qui ha acusat de preferir “les oligarquies” al “canvi” real, i a qui ha advertit que C's l'acabarà “lliurant al PP”.

El líder de Podem ha demanat al líder dels socialistes que “rectifiqui”, “deixi d'escoltar els cants de sirena que el porten al naufragi” i s'avingui a tornar a negociar amb Podem “després d'aquest fracàs. “Avui li torno a estendre la mà”, ha dit Iglesias, perquè “els números surten” i un govern d'esquerres obtindria “més vots a favor que en contra”.

També ha carregat durament contra el PP, un partit que ha qualificat d'hereu de la dictadura, i contra el líder de C's, Albert Rivera, que ha definit com una persona sense més ideologia que la proximitat al poder que “hauria estat líder del Komsomol a la Unió Soviètica i cap d'esquadra a la nostra postguerra”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

França aprova una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona