Política

Sáenz de Santamaría demana “respecte” per Mariano Rajoy

La vicepresidenta del govern espanyol considera que PSOE i C's han comès un “excés” qüestionant el liderat del president popular

Avança que Rajoy només se sotmetrà a un debat d'investidura si té prou suports per guanyar

La vicepresidenta del govern espanyol Soraya Sáenz de Santamaría, ha demanat aquest divendres “respecte” pels militants del Partit Popular. I és que, al seu parer, tant el líder del PSOE, Pedro Sánchez, com el de Ciutadans (C's), Albert Rivera es van “excedir” en el debat d'investidura al demanar des de fora que el president del govern en funcions no continuï com a candidat del PP.

Durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres d'aquest migdia, la portaveu del govern ha assegurat que de la mateixa manera que ella “no pren decisions ni pel PSOE ni per C's”, aquests dos partits no n'han de prendre pels militants del PP. “Els demanaria respecte pels militants del PP, que paguem les nostres quotes i prenem les nostres decisions”, ha dit. “El senyor Mariano Rajoy s'ha presentat pel PP i ha guanyat les eleccions”, ha recordat.

“Alguns parlen molt de democràcia als partits, però el més democràtic és que cada partit respecti l'altre i mani a casa seva”, sentenciat.

En la mateixa línia, Sáenz de Santamaría ha considerat que les manifestacions d'Albert Rivera han estat un “excés”. “Jo no li dic a cap altre partit qui l'ha de presidir i com s'ha d'organitzar”, ha insistit. “Els debats es presten a moltes coses i a molts excessos, i això em sembla un excés”, ha reblat.

La número 2 de Mariano Rajoy ha reiterat que el líder popular només se sotmetrà a un debat d'investidura si disposa dels suports necessaris per sortir-ne president. Per aquest motiu, ha avançat que declinarà qualsevol proposta del rei en aquest sentit si abans no té “un acord tancat”.

“Nosaltres no anem als debats d'investidura a obrir debats electorals i treballarem per formar una majoria”, ha incidit. “Els debats no són l'escenari per buscar acords”, ha remarcat.

Sáenz de Santamaría ha qualificat d'“inèdit” l'escenari que previsiblement s'obrirà aquest vespre si Pedro Sánchez no és investit president, ja que fins ara ningú havia perdut una investidura en segona votació.

En aquest sentit, ha apostat per aplicar el “sentit comú” a l'hora de decidir quins passos donar a partir d'ara.

La portaveu ha assegurat que Rajoy “continuarà treballant” per buscar un acord amb el PSOE que permeti governar al PP i ha fet una crida “a la reflexió” dels partits: “Tots hem de fer un esforç per donar una solució feta als ciutadans”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona