Política

Mas: “Si Espanya fos Catalunya, el president del govern espanyol estaria pensant en fer un pas al costat”

L'expresident català creu que el “principal escull” per a un acord entre PSOE i Podem és Catalunya

El líder de CDC crida a “fer costat” a Homs quan dilluns vagi a declarar pel 9-N al TSJC

L'expresident de la Generalitat Artur Mas ha assegurat aquest dissabte que el “principal escull” per arribar a un acord de govern entre PSOE i Podem és la situació política a Catalunya. A més, ha opinat que si Espanya fos Catalunya, Rajoy ja estaria pensant en fer “un pas al costat”.

El líder de CDC ha valorat el fallit debat d'investidura durant la seva intervenció en la cloenda de la Convenció Nacional de la JNC, la branca juvenil del partit. Segons ell, és “sorprenent i decebedor” que la formació política que ha guanyat les eleccions generals no s'atreveixi a anar a la investidura, i que els que les han perdut pactin amb aquells que, segons ell, no haurien de ser els primers amb els quals arribar a un acord.

En aquest sentit, ha apuntat que “hi ha una majoria d'esquerres que no és operativa” perquè “no es volen ni parlar”. Una “cosa molt progressista”, ha ironitzat. Però per Mas, el “principal escull” per a un acord entre PSOE i Podem “es diu Catalunya, es diu referèndum i dret a decidir”.

“Si Espanya fos Alemanya, en aquest moment probablement ja s'estaria parlant d'una gran coalició entre PSOE i Podem; i si fos Catalunya probablement el president actual del govern espanyol estaria pensant en fer un pas al costat”, ha opinat.

Mas ha assegurat que CDC no aposta per repetir els comicis hi ha insinuat que en la política espanyola hi ha una “possibilitat de solució” si els actors “tenen cintura, altura de mires i sentit d'Estat suficient”. “Cal que la gent es mogui i a fons, que es qüestionen coses que han estat tòtems”, ha apuntat.

Suport a Homs

El president de CDC ha demanat fet una crida a “fer costat” a l'exconseller de la Presidència i ara portaveu de Democràcia i Llibertat al Congrés, Francesc Homs, que aquest dilluns declararà voluntàriament davant del TSJC arran del procés participatiu del 9-N.

Mas ha demanat als joves de la JNC que acompanyin l'exportaveu del govern en la seva compareixença als tribunals. “La crida és que hi sigueu (...) ser-hi fent costat a les persones que se l'han jugat per tots és prova de qualitat democràtica del país”, ha arengat.

El líder de CDC ha reivindicat que “els que més se l'han jugat” han estat membres del seu partit, com Irene Rigau, i també Joana Ortega, d'Unió.

“Hi ha molts partits encausats judicialment, inclosos nosaltres, per temes vinculats a la corrupció o irregularitats, però partits que tinguin causes obertes a l'àmbit penal perquè els seus dirigents se l'han jugat per posar les urnes només està CDC, per escoltar un país en moviment, mobilitzat i construint el seu futur”, subratllat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa descarta ser investit amb els vots de Vox

barcelona
croàcia

Els conservadors tornen a guanyar les eleccions, però ho tindran difícil per governar

barcelona
societat

Manifest en suport de Puigdemont amb 250 personalitats

barcelona
Iñaki Soto
Director del diari Gara

“El model del PNB està esgotat, necessita un relleu”

Barcelona
política

Collboni no obté suport per al PAM i no es tramitarà

barcelona
Guerra a Europa

Els líders de la UE destaquen la urgència de dotar Kíiv de sistemes antiaeris

Barcelona
estats units

Els EUA restableixen les sancions contra el petroli i el gas de Veneçuela

barcelona
Orient Mitjà

La UE demana contenció a Israel per evitar una escalada bèl·lica a tota la regió

Barcelona
orient mitjà

Un atac amb drons reivindicat per Hezbol·là deixa divuit ferits al nord d’Israel

barcelona