Política

Dues nenes moren a l'Egeu en el primer dia de l'acord entre la UE i Turquia

La frontera marítima està tancada als immigrants irregulars que arriben a Grècia procedents de Turquia des de la passada mitjanit

En total a Grècia hi ha ara mateix 48.141 refugiats que han quedat bloquejats després del tancament de la ruta dels Balcans

La guàrdia costanera grega ha localitzat aquest diumenge al matí els cossos sense vida de dues nenes, d'un i dos anys d'edat, que han caigut d'una embarcació amb refugiats prop de l'illa de Rodes, les primeres víctimes mortals al mar Egeu després de l'entrada en vigor de l'acord entre la Unió Europea (UE) i Turquia. Les primeres informacions dels guardacostes indiquen que al bot pneumàtic viatjaven entre 35 i 40 persones, i que els cossos de les petites s'han trobat surant al mar.

Des de la passada mitjanit la frontera marítima està tancada als immigrants irregulars que arriben a Grècia des de Turquia, en virtut del citat acord. En les últimes 24 hores i fins a les 8 d'aquest matí han arribat 875 refugiats a les illes, segons les dades publicades aquest diumenge pel centre de gestió de la crisi del govern grec. Però aquestes dades no discerneixen entre els que han arribat abans de la mitjanit, és a dir, abans d'entrar en vigor l'acord d'expulsió, i els que ho han fet després.

El govern grec va començar dissabte a traslladar a tots els migrants i refugiats des de les illes al continent, per fer lloc als centres de registre. A partir d'aquest diumenge aquests centres a les illes de Lesbos, Chios, Kos, Samos i Leros es converteixen en la destinació final del viatge, ja que allà els migrants i refugiats hauran d'optar o bé per sol·licitar asil a Grècia o per ser retornats a Turquia. Cada cas serà analitzat de forma individual, de manera que les primeres devolucions no tindran lloc fins d'aquí a dues setmanes.

En total a Grècia hi ha ara mateix 48.141 refugiats que han quedat bloquejats després del tancament de la ruta dels Balcans que, fins fa poc, utilitzaven per anar cap al nord d'Europa. Al campament fronterer de Idomeni, es calcula que hi queden 12.000 d'aquests refugiats i al port del Pireu, 4.300.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a europa

Almenys vuit morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona
política

Puigdemont no donarà suport als comptes espanyols si Sánchez no compleix amb Catalunya

barcelona
Política

El Parlament dona suport als encausats de Tsunami

barcelona
orient mitjà

L’Iran minimitza l’atac a Esfahan i no dona senyals de resposta

barcelona
Política

ERC formalitza la proposta d’un cara a cara entre Aragonès i Puigdemont

barcelona
política

Els homes joves són els més espanyolistes, segons una enquesta d’Òmnium

barcelona
política

Aprovada la partida urgent de 142 milions per fer front a la sequera

barcelona
política

El Parlament convalida el decret per salvar 1.850 milions dels pressupostos fallits

barcelona