Política

Un vol de Vueling torna a Barcelona en no poder aterrar a Brussel·les

Aena confirma que s'han cancel·lat cinc dels dinou vols previstos entre el Prat i la capital belga

Els Mossos reforcen les mesures de seguretat als aeroports catalans

Un avió de Vueling que ha sortit poc després de les set del matí des de Barcelona amb destinació a Brussel·les ha optat per donar mitja volta davant la impossibilitat d'aterrar a l'aeroport de la capital a causa dels atemptats d'aquest dimarts i ha tornat al Prat a mig matí. Segons ha explicat la companyia, un altre aparell que viatjava cap a la capital comunitària ha optat per aterrar a Paris Orly i s'ha ofert als passatgers tornar a Barcelona amb el mateix avió si ho desitgen.

Aena ha confirmat aquest migdia que 5 dels 19 vols programats entre Barcelona i Brussel·les s'han cancel·lat. Cinc més han operat abans que l'aeroport de Zaventem hagi tancat per una doble explosió a la terminal de sortides.

Fonts del gestor aeroportuari han explicat que els vols cancel·lats són tres arribades i dues sortides des de l'aeroport del Prat. Les operacions que s'han completat són dues arribades i tres sortides.

Entre aquests, però, hi ha dos vols de la companyia Vueling que han hagut de desviar la seva ruta perquè ja s'havien enlairat quan s'han produït les explosions. Un ha aterrat a París i l'altre ha tornat fins a Barcelona. La sortida de l'avió estava programada per a les 7.10 hores del matí, però ha sortit amb retard.

Una de les passatgers afectades, Romi Masferrer, ha explicat que “a l'altura de París” els han dit que l'Aeroport de Brussel·les “estava tancat”. Un altre passatger, Bernard Laforge, ha afegit que en un primer moment el comandant ha dit que aterraria a Charleroi i “minuts després ha dit que l'avió tornava a Barcelona”.

Encara que Aena no té confirmació que la desena d'operacions restants que passaven per Barcelona s'hagin cancel·lat, el que és segur és que no podran aterrar a l'aeroport belga, que estara tancat fins almenys les sis del matí de dimecres.

Vueling té tres avions a l'Aeroport del Brussel·les, dos amb destí a Barcelona i un a Alacant, que ja no han pogut sortir i les tripulacions es troben als seus hotels. La companyia ha precisat que cap tripulant de la base de l'aerolínia a bèlgica era a l'aeroport i ha confirmat que tots estan bé

L'aerolínia ha ofert als viatgers afectats agafar un altre vol en els propers dos mesos. Fonts de la companyia han remarcat que es tracta d'un termini més gran a l'habitual, ja que han considerat que el motiu de la cancel·lació exigeix “més sensibilitat”.

Pel que fa les altres companyies que volen a Brussel·les, Ryanair tenia prevista l'arribada d'un avió procedent de Barcelona a les 08.25 hores, poc després de l'atemptat però a la pàgina web de l'Aeroport del Brussel·les consta com a cancel·lat. Quant a la resta de trajectes previstos entre les dues capitals, la companyia nord-irlandesa ja n'ha anunciat la seva cancel·lació i ha ofert als passatgers tornar-los els diners o bé agafar bitllet per un altre dia.

Més seguretat als aeroports catalans

Els Mossos d'Esquadra han reforçat la seguretat al Metro de Barcelona i a tots els aeroports de Catalunya després dels atemptats terroristes que han tingut lloc a Brussel·les el matí d'aquest dimarts.

El desplegament s'ha fet des de la unitat d'experts en la desactivació d'explosius (Tedax), la Unitat Canina, la Brigada Mòbil (Brimo) i l'Àrea Regional de Recursos Operatius (Arro).

Els Mossos han informat que el nivell d'alerta antiterrorista es manté en 4 sobre 5, al qual va arribar després dels atemptats a París el mes de novembre passat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La Diputació de Girona reformula els premis Projecta’t

girona
Política

ERC, Junts, CUP i comuns registren al Parlament una declaració de suport als encausats de Tsunami

barcelona
política

Junts demana préstecs a candidats i afiliats per sufragar la campanya

barcelona
política

Doble cita d’Illa a les comissions sobre mascaretes en precampanya

barcelona
Política

L’ANC presenta un recurs al Suprem per la campanya de Consum Estratègic

barcelona
orient mitjà

Israel exigeix sancions contra l’Iran pel seu programa de míssils

barcelona
política

El Congrés rebutja la petició del Senat de frenar la llei d’amnistia

Barcelona
política

Aragonès afirma que no abandonarà responsabilitats si no repeteix com a president

barcelona
política

Dolors Feliu no tornarà a presentar-se a les eleccions de l’ANC

barcelona