Política

CDC: “No permetrem a ERC cap altra agressió política”

El partit assenyala els republicans com a responsables de la moció de censura d'Arenys de Mar per les “ànsies de poder”

ERC convida a mantenir la calma i recorda que CiU és dins del pacte

La moció de censura d'Arenys de Mar prevista per a aquest migdia i que donarà l'alcaldia a la republicana Annabel Moreno es farà en un clima de crispació entre CDC i ERC en l'àmbit comarcal. Convergència va aprofitar fa pocs dies el consell d'agrupació del Maresme per deixar esplaiar les veus irades contra els republicans, als quals considera responsables directes del canvi de govern encapçalat fins ara per Estanis Fors, que va encapçalar la llista independent Junts per Arenys (JxA). Un Estanis Fors que CDC ha acollit sota les seves sigles –amb carnet de militant inclòs– i que defensa sense fissures com un dels seus. Per aquest motiu, el partit nacionalista interpreta la moció de censura com un altre atac d'ERC contra una alcaldia pròpia, en un cas calcat al que va passar a principis d'any a Caldes d'Estrac i que va desbancar l'alcalde Joaquim Arnó (CiU) per Rosa Pou (ERC) gràcies a un pacte amb el PSC.

Malgrat la demanda d'accions concretes contra ERC de determinats càrrecs i militants, la direcció comarcal de CDC ha decidit canalitzar la tensió de moment amb un missatge d'alerta. “No permetrem a ERC cap altra agressió política ni consentirem que es dediqui a usurpar les alcaldies que hem aconseguit democràticament a les urnes”, va precisar el president de CDC del Maresme, Joan Morell, que va tornar a recordar que hi havia “un pacte no escrit” de respecte entre les formacions de les llistes més votades.

Per la seva banda, ERC lamenta que després de l'anunci de la moció de censura d'Arenys de Mar alguns càrrecs públics de CDC s'hagin dedicat a “enrarir el clima de treball en administracions com ara el Consell Comarcal, on compartim govern”.

La presidenta comarcal republicana, Mònica Palacín, repeteix “per enèsima vegada” que la seva formació respecta l'autonomia municipal, i destaca que CDC “ha d'aclarir primer qui és el seu representant a Arenys de Mar”. “Per nosaltres, CiU i el seu regidor Josep Manel Nogueras formen part del pacte amb el PSC, la CUP i ICV que donarà un nou govern al municipi”, precisa.

Palacín nega que el cas de Caldes d'Estrac sigui extrapolable a Arenys de Mar i fa una crida a la calma. “Parlar d'agressió no és bo quan el que s'aplica és una mesura política perfectament regulada i emparada per quatre forces municipals”, comenta.

La presidenta d'ERC no veu perillar el pacte al Consell Comarcal que li hauria de donar la presidència d'aquí a un any, que ara ocupa CiU.

LES FRASES

No consentirem que ERC es dediqui a usurpar les alcaldies que hem aconseguit a les urnes
Joan Morell
PRESIDENT DE CDC DEL MARESME
Per nosaltres, CiU i el regidor Josep Manel Nogueras formen part del pacte del nou govern al municipi
Mònica Palacín
PRESIDENTA D'ERC DEL MARESME


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys nou morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona