Política

Política

Pixar amb Clinton, dinar amb Armada

L'editorial Apostroph publica ‘De bon rotllo!', un recull d'anècdotes i curiositats de trenta polítics lleidatans des de la Transició fins ara

El recull mostra la cara divertida, amable i a vegades amarga de la política

L'octubre del 2001 Ramon Farré, actual president de CDC a Ponent i llavors secretari general del Departament d'Ensenyament, va assistir a Barcelona a una conferència que impartia durant un dinar Bill Clinton. Després de l'àpat, Farré es va excusar per anar a buidar la bufeta. Allà, de cara a la paret fent la feina, va observar el company que tenia just al costat fent la mateixa operació. Era Bill Clinton. “Vam intercanviar una salutació de circumstàncies, hey!, hey!, i rialles incòmodes, bye! bye!, i vaig pensar: mira que trobar-nos aquí!”

És una de les curiositats que s'expliquen a De bon rotllo!, un recull d'anècdotes de polítics lleidatans que publica Apostroph, nou projecte editorial creat fa uns mesos a Alcoletge per Alexandra Cuadrat i Annabel Encontra.

N'hi ha de tota mena. Algunes són divertides, d'altres són un testimoni humà del que hi ha darrere de les decisions que apareixen als titulars. Àngel Ros explica com va viure el moment més difícil i amarg de la seva carrera: la renúncia a l'acta de diputat el 2014 per discrepàncies amb la direcció del PSC sobre el dret a decidir. Un altre episodi és el dinar d'Antoni Siurana amb Alfonso Armada, llavors governador militar de Lleida i promotor a l'ombra del cop d'Estat del 23-F. Siurana explica que el dinar el va muntar quatre mesos abans del cop perquè Enrique Mújica tenia interès de conèixer-lo a ell. Mújica també era president de la comissió de defensa del Congrés, i per això hi era Armada, “a casa meva per evitar tafaneries”. “Res especial”, tanca Siurana, “es va voler donar importància a un fet que no en tenia cap”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Dolors Feliu no tornarà a presentar-se a les eleccions de l’ANC

barcelona

L’hegemonia del PNB trontolla

Barcelona
Orient Mitjà

Israel respondrà a l’Iran tot i la crida a la contenció dels EUA

Beirut
Gorka Knörr
Polític basc

“Seria un greu error reeditar el pacte de govern PNB-PSE”

Barcelona
Índia

La democràcia més gran, en perill

Tòquio
Carles Ibáñez
Cap de l’oposició de l’Ajuntament de les Preses (+ Aprop les Preses)

“Les coses han de ser clares, en la variant, i arribar al consens”

Les Preses

El Consell Comarcal el Baix Empordà condemna els fets de Bellcaire

la bisbal d’empordà
guerra a gaza

Israel prepara l’evacuació de Rafah per començar la invasió

barcelona
POLÍTICA

Suport a Campmajó i al ‘segon exili’ de Tsunami, a Girona

GIRONA