Política

Les famílies dels tres principals grups hotelers de l'Estat consten en els ‘papers de Panamà'

Els Escarrer (Melià), els Martinón i els Riu van tenir societats ‘offshore' a diversos paradisos fiscals

Continua el degoteig de noms d'implicats en l'escàndol de la suposada evasió fiscal a través de societats deslocalitzades

Continua el degoteig de noms d'implicats en l'escàndol dels anomenats papers de Panamà, la major filtració de dades sobre suposada evasió fiscal a través de societats deslocalitzades. Les famílies dels tres principals grups hotelers de l'Estat apareixen a les filtracions dels papers de Panamà. Els Escarrer (Melià), els Martinón i els Riu van tenir societats offshore a diversos paradisos fiscals, segons informa aquest dimecres El Confidencial. Segons es desprèn dels documents del bufet Mossack Fonseca, la família Escarrer, propietària del grup Sol Meliá, va administrar des del 1985 una xarxa de societats offshore amb comptes milionaris vinculats.

Des del grup Meliá s'ha indicat que la família Escarrer es va acollir a l'amnistia fiscal del govern de Rajoy del 2012 per posar en ordre la seva situació fiscal i patrimonial. 

També apareixen als papers de Panamà la família Riu, amb origen a Palma i amb més de 100 hotels a Europa, Amèrica i Àsia. Entre el 2004 i el 2009 hi ha registres de contactes amb la firma d'advocats Mossack Fonseca a través d'un advocat de confiança i control sobre almenys dues societats, Bromont i Calico, que es van deixar entre elles 100.000 dòlars al 0% d'interès.

A més, apareixen altres societats amb seu a les Illes Verges, Jersey, Niue i Panamà, que apareixen en llistes de pagaments, tot i que es desconeix la seva activitat.I, finalment, la família Martinón, originaria de Lanzarote i que té hotels a Mèxic, Cuba i la República Dominicana, també figura als papers de Panamà.

Així mateix, s'explica que un dels membres de la família, Enrique Martinón, va dirigir dues societats amb seu a Panamà, Kandland International i Cedros Business. Segons Enrique Martinón, Cedros és una societat que la controlen a través d'una societat a Suïssa, propietat de la família, “amb activitat productiva, oficines i treballadors”.

Per la seva banda, Kanland, va néixer a Las Palmas, i s'explica que es va encarregar a Mossack per traslladar-la a Panamà i finalment es va integrar com a filial de Los Geranios, una tercera companyia amb seu al carrer Espronceda a Madrid.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

unió europea

Brussel·les proposa al Regne Unit un acord de mobilitat juvenil

barcelona
POLÍTICA

El PP diu que la planificació de les infraestructures hídriques serà una prioritat

GIRONA
Orient Mitjà

Els EUA anuncien sancions contra l’Iran per l’atac contra Israel

Barcelona
croàcia

Els conservadors tornen a guanyar les eleccions, però ho tindran difícil per governar

barcelona
orient mitjà

L’Iran avisa que podria revisar l’ús civil de la seva “doctrina nuclear”

barcelona
política

Brussel·les tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid

Israel desplega armament i soldats a la frontera de Gaza

barcelona
política

Referèndum, finançament singular i català, pilars del programa d’ERC

barcelona
alemanya

Detenen dos presumptes espies russos

barcelona