Política

política catalana

pressupostos

Rufián demana a la CUP que permeti aprovar els comptes del govern, tal com va fer amb els de Barcelona

El cap de llista d'ERC al Congrés assegura que els pressupostos de la Generalitat són “més socials” que els de Colau i Collboni

El republicà es mostra “optimista” sobre la negociació

El cap de llista d'ERC a les eleccions del 26J, Gabriel Rufián, confia que de la mateixa que la CUP “va fer possible” que els pressupostos de l'Ajuntament de Barcelona tiressin endavant, “també pot aprovar els del govern”. Segons ell, els comptes de la Generalitat “són inequívocament més socials” que els de l'alcaldessa Ada Colau.

“Estem convençuts que si la CUP va donar suport als pressupostos de Colau i Collboni, també donarà suport, després de negociar, als de Junqueras i Puigdemont”, ha afirmat Rufián en la roda de premsa posterior a l'executiva del partit.

A començaments de maig, la CUP de Barcelona va decidir abstenir-se en la modificació pressupostària del consistori, fet que va permetre la seva aprovació. La formació d'esquerres independentista va justificar la seva posició al·legant que no volia “bloquejar” els comptes del consistori.

Rufián ha preguntat avui a la CUP si després de facilitar l'aprovació dels comptes de l'Ajuntament de Barcelona –on governen dos partits que no són independentistes– els cupaires deixaran caure uns comptes d'un govern explícitament sobiranista.

També ha demanat l'aval als comptes de la Generalitat del grup de Catalunya Sí Que Es Pot al Parlament i els ha reptat a respondre a la de si els pressupostos de la Generalitat “són més o menys socials que els pressupostos de la senyora Colau?”. “Les dades parlen per si soles”, s'ha respost ell mateix. “Demanem a tothom, no un suport, sinó l'oportunitat de poder debatre aquests pressupostos al Parlament”, ha conclòs.

El republicà ha assegurat que comparteix la sensació d'“optimisme” que ha expressat aquest matí el diputat de la CUP Benet Salelles i ha insistit a no donar “res per perdut” i a continuar parlant. Ha apuntat que a ERC són “optimistes de mena” i això “ja es va demostrar quan ningú pensava que s'aconseguiria formar govern el passat desembre”. “Sempre vam dir que en la negociació per la investidura del president de la Generalitat s'acabaria arribant a un acord, com així va ocórrer”, ha recordat.

“Declaracions miserables”

Gabriel Rufián ha definit com a “dramàtic” que “un partit com el PP, amb candidats com Jorge Fernández Díaz, pugui tornar a guanyar les eleccions” a Espanya.

El ministre espanyol d'Interior en funcions ha afirmat avui que en els aldarulls al barri barceloní de Gràcia s'han “importat tàctiques de guerrilla urbana de la kale borroka” de “quan ETA estava operativa i assassinava”. A més , i ha advertit CDC i ERC que quan “s'abraça a radicals, s'acaba sent engolit per radicals”, en al·lusió a la CUP.

El candidat republicà ha titllat d'“absolutament miserables” les paraules del ministre i li ha demanat que es “preocupi d'altres coses abans de fer declaracions miserables”.

“D'un senyor que medita al Valle de los Caídos i que té un àngel de la guarda em sembla fins i tot suau que faci comparacions amb ETA, però Jorge Fernández Díaz és com és, i el que és dramàtic és que representi un partit que pot tornar a guanyar les eleccions a Espanya”, ha sentenciat.

Per Rufián, afirmacions com les del ministre de l'Interior demostren que “no hi ha cap possibilitat de canvi a l'Estat espanyol” per millorar l'encaix català.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA