Política

Catalunya

pressupostos

La CUP assegura que “passi el que passi, el procés tira endavant”

El portaveu del Secretariat Nacional assegura que la formació “continuar negociant” amb JxSí tant si manté l'esmena a la totalitat com si la retira

Generó afirma que “volem deixar clar que no hem vetat res ni a ningú però tampoc hem donat un xec en blanc”

El Secretariat Nacional i el Grup d'Acció Parlamentària de la CUP es reuneixen aquest vespre per decidir si, en base a les decisions que han pres aquests dies les assemblees territorials, retiren l'esmena a la totalitat als pressupostos del Govern i permeten el seu tràmit o la mantenen i fan caure aquests comptes per reclamar-se altres. Abans de la trobada, però, el membre de la direcció Xevi Generó ha volgut deixar molt clar el missatge dels anticapitalistes. “Passi el que passi, el procés tira endavant”, ha sentenciat, tot afegint que la CUP “apel·la sempre a la intel·ligència col·lectiva” perquè “això ens fa més forts, ens enforteix i fa que tothom participi i prengui la decisió, ens facilita una presa de decisions molt ferma, constant i que legitima la feina que fa el grup parlamentari i l'organització”.

Després d'explicar que per a la CUP ha estat “molt important mantenir el caràcter assembleari” de l'organització, ha comentat que aquesta presa en consideració d'una possible marxa enrere en l'esmena a la totalitat ve donada per la reclamació de tres de les seves assemblees territorials, però ha recordat que això no garanteix ni un resultat ni el contrari.

“Serà la militància la que decideixi si els canvis que ens ha presentat el Govern són suficients per retirar l'esmena a la totalitat. Però tant si es retira com si es manté, volem deixar clar que no hem vetat res ni a ningú però tampoc hem donat un xec en blanc. Per tant, en els dos casos, la CUP continuarà negociant”, ha sentenciat Generó per intentar remarcar que tant si accepta tramitar els comptes com si no, la seva voluntat de mantenir la relació amb JxSí és ferma.

Preguntat per l'advertència de “tenir conseqüències” que ha fet el Govern en cas que vetin definitivament el pressupost, el cupaire ha volgut recordar que en la seva formació són les bases les que prenen les decisions d'aquest tipus, i que en qualsevol cas, en aquesta ocasió només s'han pronunciat pel pressupost i no per tota la resta. “El Govern és qui té la potestat de decidir les conseqüències, però nosaltres ens devem a la nostra gent, la militància, i és molt coherent apel·lar a ells i a que decideixin si aquests pressupostos avancen cap a la ruptura. Hem vingut a afavorir la independència i no a qüestionar legislatures ni coses que s'escapen del marc de debat d'avui”, ha conclòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ exigeix a Israel que deixi d'impedir l'accés d'ajuda humanitària

barcelona