Política

Benet Salellas: “Hem de resoldre el que ha passat aquests dies des d'una perspectiva autocrítica”

El diputat de la CUP explica en un vídeo el seu relat de les negociacions dels pressupostos amb Junts pel Sí

Assenyala als homes forts de CDC com els responsables de l'enrocament en les converses

El diputat de la CUP Benet Salellas ha admès que des de la seva formació s'ha de fer autocrítica perquè “a vegades es té la raó però si un no té capacitat de comunicar aquesta raó i d'explicar-ho bé, els esforços esdevenen infructuosos”.

Així ho ha expressat a través d'un vídeo de prop de cinc minuts difós a través de les xarxes socials per explicar els motius de la CUP per rebutjar els pressupostos i “ressituar l'enrenou” dels últims dies.

“Crec que el més important és que aprenguem dels errors d'aquests dies. El conjunt del bloc independentista hem de trobar la fórmula des de la pluralitat de construir la república catalana”, ha defensat.

Respecte de les negociacions, Salellas assenyala als “homes forts” de l'executiva de CDC com els responsables de no acceptar els punts “imprescindibles” pels cupaires. El diputat conclou que CDC i ERC no són capaços de resoldre internament les diferència i que qui ho acaba pagant és la CUP.

Salellas relata que s'han produït 16 reunions amb el departament d'Economia per negociar els pressupostos i ha repassat els punts que la seva formació posava sobre la taula: una política fiscal per aconseguir més ingressos apujant els impostos a les rendes superiors als 90.000 euros, modificant l'IRPF, l'impost de patrimoni i l'impost de successions, mantenint els impostos anul·lats pel TC i redefinint la política de dèficit.

Segons ell, hi havia una “certa receptivitat” per part d'ERC i també una “certa entesa” amb els membres de CDC amb qui es va parlar el cap de setmana passat. Però, segons el diputat, “els homes forts de CDC decideixen en l'executiva de dilluns que no estan disposats a cedir en cap dels punts imprescindibles”.

Així doncs, Salellas conclou que no ha estat un debat de 62 diputats contra 10 perquè considera que dins de Junts pel Sí hi ha gent d'ERC i independents que estan a favor d'una política fiscal que gravi més als que tenen “moltíssim”. Així, apunta a un “enrocament” de CDC com a responsable del bloqueig als comptes.

Malgrat tot, ha apostat per resoldre la situació “des d'una perspectiva autocrítica, millorar el que s'ha fet, seure, dialogar i construir perquè l'objectiu de la legislatura era la construcció de la república catalana”. “Ningú pot imposar res, tampoc CDC. Crec que tenim marge i que hi ha partida”, conclou.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a europa

Almenys vuit morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona
política

Puigdemont no donarà suport als comptes espanyols si Sánchez no compleix amb Catalunya

barcelona
Política

El Parlament dona suport als encausats de Tsunami

barcelona
orient mitjà

L’Iran minimitza l’atac a Esfahan i no dona senyals de resposta

barcelona
Política

ERC formalitza la proposta d’un cara a cara entre Aragonès i Puigdemont

barcelona
política

Els homes joves són els més espanyolistes, segons una enquesta d’Òmnium

barcelona
política

Aprovada la partida urgent de 142 milions per fer front a la sequera

barcelona
política

El Parlament convalida el decret per salvar 1.850 milions dels pressupostos fallits

barcelona