Política

Nou escàndol polític

De Alfonso a la comissió d'Afers Institucionals: “No m'utilitzin de cap de turc en campanya electoral”

El director de l'Oficina Antifrau de Catalunya esbronca els diputats per haver “llançat injúries i calúmnies” contra ell i iniciar el procediment per destituir-lo

Daniel de Alfonso considera que se'l sotmet a “un judici sumaríssim” i que l'únic que mereix ser penat és “la violació del dret a la intimitat”

El director de l'Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel de Alfonso, ha comparegut aquest dijous davant de la comissió d'Afers Institucionals del Parlament per explicar la seva versió de les filtracions de les converses que va tenir amb el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, difoses pel diari digital Público . Unes trobades en què haurien mirat de trobar draps bruts que desacreditessin els grans partits independentistes, ERC i CDC. “No m'utilitzin de cap de turc en campanya electoral. Aquest combat beneficia a uns quants i perjudica a la majoria perquè tornarem a temps pretèrits en termes de persecució de la corrupció”, ha sentenciat.

Daniel de Alfonso, que ha demanat expressar-se en castellà, ha començant el seu parlament afirmant que la dignitat “com a qualitat humana és tan noble que compensa les pèrdues que causa. I el que parla si ha de perdre avui, no serà la dignitat”. I ha continuat: “Daniel de Alfonso Laso és madrileny de naixement i català d'adopció i per convicció. Daniel Alfonso Laso és un home digne, recte, honrat i seriós”.

Dit això, ha esbroncat avui els diputats per haver “llançat injúries i calúmnies” contra ell i iniciar el procediment per destituir-lo. El director de l'OAC ha denunciat el que, al seu entendre, és una operació política que té com a únic objectiu sotmetre'l i aconseguir un organisme “dòcil i acovardit”. “No siguin hipòcrites, em reuneixo amb tots vosaltres!”, ha etzibat els diputats.

Així, ha rebutjat dimitir, ha denunciat que aquesta compareixença s'assembla a un “judici sumaríssim” contra qui ha definit com un “incomodíssim director” de l'Oficina Antifrau i ha llançat ombres de sospita contra diversos dels partits que ara demanen la seva destitució.

“Res, absolutament res del que he fet ha estat il·legal, ni tan sols contrari a cap norma” i “l'únic que mereix ser penat és la violació del dret a la intimitat”, ha reiterat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Política

ERC formalitza la proposta d’un cara a cara entre Aragonès i Puigdemont

barcelona
política

Els homes joves són els més espanyolistes, segons una enquesta d’Òmnium

barcelona
política

Aprovada la partida urgent de 142 milions per fer front a la sequera

barcelona
política

El Parlament convalida el decret per salvar 1.850 milions dels pressupostos fallits

barcelona
orient mitjà

Creixen els temors d’una incursió de l’exèrcit israelià a Rafah

barcelona
judicial

La Fiscalia de l’Audiència Nacional veu terrorisme al cas del Màgic

barcelona
orient mitjà

Von der Leyen demana a Israel i l’Iran que frenin l’escalada

barcelona
índia

Arrenca el procés electoral més gran i més llarg del món

barcelona

Israel llança un atac limitat de represàlia contra l’Iran

barcelona