Política

Guerra bruta

Fernández Díaz i De Alfonso van parlar sobre la falsa acusació a Trias onze dies abans que es publiqués a ‘El Mundo'

‘Público' difon nous fragments de conversa en què el cap de l'Oficina Antifrau admet que no té “cap prova, cap, cap” contra l'alcalde de Barcelona

El director de l'Oficina Antifrau, Daniel de Alfonso, i el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, van parlar sobre el suposat compte a l'estranger de 12 milions d'euros del llavors alcalde de Barcelona, Xavier Trias, només 11 dies abans que es publiqués a El Mundo. Una acusació que després es va demostrar que era falsa. Segons les converses gravades de Público , De Alfonso diu que li ha arribat una informació que “no té contrastada” sobre un compte de Trias a l'estranger de 12 milions d'euros i un altre de 20 milions d'un germà de l'exalcalde.

El director de l'OAC insisteix que no té cap data que ho acrediti i que li han dit en un “comentari de cafè”. També implica Trias en un suposat cas de blanqueig de capitals en relació a la Marina del Port Vell. En aquest cas, De Alfonso diu que tampoc té cap prova però que li estranyaria que l'alcalde “no hagués tocat diners” i apunta a una persona del PSC de l'Ajuntament.

En una conversa el 16 d'octubre del 2014, el ministre de l'Interior pregunta a De Alfonso sobre Trias. “A mi m'ha arribat una informació, però no la tinc contrastada. T'ho dic, no t'ho anava a dir. És una cosa que jo no tinc clar, que no tinc clar. M'han dit que Xavier Trias té un compte a l'estranger amb al voltant de 12 milions d'euros. I el seu germà també, de 20 milions”, explica De Alfonso. Fernández Díaz li pregunta si creu que Trias pot saber alguna cosa sobre aquesta informació i el director de l'OAC li respon que no en sap res.

De Alfonso insisteix que no té cap prova i que es tracta d'un “comentari de cafè” que li ha arribat i posa d'exemple que en un altre moment li va arribar un comentari sobre “una filla secreta de Mas” que cobrava diners de la Generalitat, i que va resultar ser fals.

D'altra banda, De Alfonso explica al ministre que ha enviat al Servei Executiu de la Comissió de prevenció del Blanqueig de Capitals i Infraccions Monetàries d'Espanya (Sepblac) un informe sobre un suposat cas de blanqueig de capitals relacionat amb la Marina Port Vell.

A més, De Alfonso diu que en una o dos setmanes arribarà a la Fiscalia, que afecta sobretot una persona del grup del PSC a l'Ajuntament i que “probablement, probablement, afectarà el propi alcalde”. Una informació que De Alfonso explica que ja ha transmès a Alberto Fernández Díaz, germà del ministre.

“No tinc cap prova, cap, cap, però no m'estranyaria trobar-me amb què el propi alcalde hagi tocat diners. Són 36 milions d'euros de blanqueig de capitals. L'Ajuntament ho fa, ho fa malament i a més perd diners”, diu De Alfonso.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

euskadi

El candidat del PNB rep un atac amb esprai pebre en sortir d’un míting

barcelona
estats units

El jutge adverteix que no permetrà a Trump intimidar els jurats

barcelona
política

Puigdemont: “L’independentisme ha obert camí a Europa defensant drets”

barcelona

ERC reivindica la necessitat del Campus Salut per garantir una millor atenció

SALT
orient mitjà

Els EUA i la UE preparen noves sancions contra l’Iran per l’atac a Israel

barcelona
política

Borràs i Ramis, testimonis mèdics de la brutalitat de les tortures

barcelona
estat francès

Conviden Rússia al 80 aniversari de Normandia, però no a Putin

barcelona
guerra a gaza

Israel diu haver mort al Líban un comandant de les forces especials de Hezbol·là

barcelona
política

Junts vol reforçar la competitivitat de les empreses per la via del valor afegit

sant joan les fonts