JOSEP ROQUET

ALCALDE DE SANT FELIU DE BUIXALLEU (CIU)

«Vam apostar pel polígon industrial i la vam encertar»

Reivindica la nova escola, afirma que al circuit li falta documentació per obrir i critica com s'han fet les coses amb el TAV

Josep Roquet (CiU) s'estrena com a alcalde aquest mandat.

–Faci un balanç de govern d'aquests pocs més de dos anys i mig com a alcalde.
–«Els valoro positivament. Molts dels projectes que hem acabat ja venien del mandat passat, quan jo era tinent d'alcalde i regidor d'Urbanisme. Vam apostar molt pel motor de Sant Feliu, que és la zona industrial, que tenia una sèrie de mancances. Una d'aquestes era urbanitzar uns sectors, i com a projecte més gran s'ha fet l'aportació d'energia elèctrica a tots els polígons, perquè els faltava potència i era essencial perquè això tirés endavant. També hem fet un centre cívic, ja que només teníem una sala polivalent com a edifici per poder fer diverses actuacions. També estem acabant el centre per a joves de Grions.»
–El polígon és important per a l'Ajuntament. S'hi ha notat la crisi? I a l'Ajuntament?
–«És evident que es nota. Avui dia no crec que hi hagi cap municipi que no ho noti. Nosaltres vam apostar pel polígon i la vam encertar. Estem ben situats i això ens ha comportat aquesta inversió importantíssima d'una empresa tan important com és Ferrer Internacional, que fa un gran magatzem de logística que per al municipi és molt important. I sembla que n'hi haurà dues més que s'hi instal·laran.»
–Molts pobles d'aquesta zona, a cavall de la Selva i el Vallès es queixen d'estar, sovint, oblidats.
–«Queixes pel que fa a transports, totes, perquè no en tenim cap, de transport. És una de les reclamacions que estem fent, tant pel que fa al tema de trens de rodalia com de transport públic per carretera.»
–El que sí que passa és el TAV...
–«Ens passen més de 7 quilometres de tren d'alta velocitat. Ens van trepitjar, no van tenir Sant Feliu en compte per a res. Ells passaven i ja està, sense cap benefici per a nosaltres. La cosa va començar molt malament, però s'ha reconduït. Ens han urbanitzat la zona d'equipaments i han millorat la xarxa de sanejament. També han fet una pantalla acústica, ens han arreglat la carretera des de l'ajuntament fins al nucli de Can Noguera i hem aconseguit inversions importants. També és cert que portaran llocs de treball. Però les coses es podrien haver fet d'una altra manera.»
–Hi ha un conflicte obert amb Massanes per la nova escola.
–«Més que un conflicte crec que hi ha un canvi de criteri amb Massanes. Es va parlar molt i es va decidir que l'escola, per un tema d'ubicació, comunicació i serveis, es fes aquí. Els dos ajuntaments van fer un acord de ple i vam començar a treballar. Nosaltres hem apostat per aquesta escola, i hi hem invertit més d'un milió i mig d'euros. Ara ja hem fet la cessió del terreny i demanem que com més de pressa millor posin a licitació el projecte.»
–I com veuria una escola rural per a cada municipi?
–«No estic pas en contra d'una escola rural, tenen els seus pros i contres; però sí que crec que en aquest moment Sant Feliu té concedida l'escola d'una línia. Crec que s'hauria d'aprofitar.»
–On sí que hi ha un conflicte és amb el Circuit la Selva, que no pot obrir.
–«Pel que fa a permisos d'obres, tots són públics i transparents i aquí no hi ha problema. Però pel que fa a activitats sí que falta documentació, que els és requerida per l'empresa que va fer el control mediambiental inicial i aquí estem. A nosaltres ens falta això. Amb un informe que té mancances jo no puc donar la llicència d'obertura.»
–Els amos del circuit van anunciar que el denunciarien. Ho han fet?
–«No, no ha arribat cap denúncia a l'Ajuntament.»
–Quines inversions de futur hi ha sobre la taula?
–Tenim dos projectes iniciats que són molt importants. Un és la portada d'aigües a tota la zona alta de Gaserans, Grions i el que és el rieral. L'altre és el catàleg de masies. Fa molt temps que hi treballem, perquè és la proposta de creixement de Sant Feliu. També estem consolidant les urbanitzacions. El mandat passat vam acabar pràcticament Can Cadell i ara estem consolidant el Ducat del Montseny i Rio Park.»


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estat espanyol

El jutge crida Begoña Gómez a declarar com investigada el pròxim 5 de juliol

barcelona
política

Torà i Biosca demanen a la Segarra que els presti els serveis que els pertoca

Torà
índia

Modi lidera el recompte de vots de les eleccions a l’Índia, però per un estret marge

barcelona
política

Llach alerta d’una “desnacionalització” de Catalunya si governa Illa

barcelona
anàlisi

Espectacles de falta de legitimitat

PROFESSOR AGREGAT DEL DEPARTAMENT D’HISTÒRIA MODERNA I CONTEMPORÀNIA DE LA UAB
Joan Manel Cadenas
Cap de l’oposició de Sant Julià de Ramis (Junts)

“L’alcalde és molt llest, però falta política en majúscules”

Sant Julià de Ramis

Cinc anys de turbulències

Brussel·les

Ucraïna i l’horitzó europeu

Barcelona
Xavier Prats-Monné
Analista polític expert en la UE

“L’extrema dreta no està unida sobre Rússia”

Barcelona