Política

política catalana

renovació a la CUP

Arrufat lidera una llista al secretariat de la CUP que vol superar els sectors

El nou equip, que es triarà la primera setmana d'agost, seria més procliu a votar la qüestió de confiança

L'exdiputat Quim Arrufat, el regidor a Girona Lluc Salellas i la regidora de Figueres Natàlia Sànchez lideren l'única llista col·lectiva que aspirarà a integrar el secretariat nacional de la CUP, després que dimarts a mitjanit es tanqués el termini de presentació de candidatures. Tots tres s'havien ofert a impulsar una llista de consens en l'assemblea d'Esparreguera del 22 de maig passat, que va aprovar per àmplia majoria la seva proposta de renovació de l'òrgan, que té 15 membres, mitjançant un procés que preveu llistes col·lectives d'onze persones i quatre més que es presenten i es trien en solitari. El nou mètode es va proposar per recuperar el consens i buscar un major treball en equip arran de la divisió generada els últims mesos pel suport a la investidura de Mas o al pressupost del 2016.

Tot i que fonts oficials no ho van voler confirmar ahir, segons fonts internes citades per Europa Press i Efe, completarien la llista, formada a més per diversos suplents, noms com ara els de Gabriel de Jòdar, fill de l'exdiputat Julià de Jòdar; Eduardo Cáliz, també de Barcelona; Elisabet Punset, de la CUP de Girona; Juanma Rojas, de la Garriga; Dani Corpas, de Sant Celoni, o Núria Gibert, de Sant Cugat. A banda d'aquests, entre les candidatures individuals hi hauria les de Xevi Generó –actual portaveu del secretariat–, Hugo Alvira, Laura Rafecas i Òscar Simon, també membres actuals, a més de Pilar Corcoy, de Barcelona, o Albert Serrats, de Bordils.

El que sí que es va confirmar des del partit és que cap dels candidats milita en els dos grans corrents interns enfrontats els últims mesos, Endavant i Poble Lliure (els seus sis representants al secretariat van dimitir al juny en bloc, després que es consumés el vet al pressupost), tot i que Salellas i Sànchez serien molt propers a aquest darrer grup, que defensa una major entesa amb JxSí. De fet, segons avançava La Vanguardia ahir, el programa de la llista d'Arrufat, una figura que genera un ampli consens al partit, és procliu a un vot favorable en la qüestió de confiança a què se sotmetrà Carles Puigdemont al setembre, el principal repte immediat que haurà d'entomar el nou òrgan, que serà el responsable de les negociacions junt amb els diputats del grup.

El nou secretariat, que ha de rebre per ser validat un mínim del 65% dels vots emesos, s'elegirà telemàticament durant la primera setmana d'agost. Els resultats es faran públics aquell cap de setmana, i el dilluns 8 d'agost es reunirà per primer cop. Si es confirma la seva elecció, Arrufat haurà de plegar com a responsable de relacions internacionals de la CUP, ja que no poden integrar l'òrgan ni alliberats ni càrrecs electes.

LA DATA

15.07.16
Demà
es faran públics oficialment els candidats i es crearà un web amb els perfils per iniciar la campanya interna.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera
Nil Papiol
Alcalde d’Hostalric (Sumem per Hostalric)

“Els ingressos per turisme han pujat un 28% en tres anys”

Hostalric
política

La CE tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid
Les Preses

Desmenteixen l’autoria de Les Preses 2020-2030

Les Preses
Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA veten l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona
Estats Units

Descartat un segon jurat del judici contra Trump a Nova York

Barcelona