Política

La renovació d'un partit històric

Planas aposta per un acord amb Demòcrates per poder registrar el nom de PDC

El líder de Reagrupament proposa a Marta Pascal anar junts a una reunió amb Antoni Castellà per solucionar el conflicte

Es mostra convençut que els problemes els crearà el ministeri d'Interior, “no els nostre aliats”

El president de Reagrupament i candidat a coordinador general del Partit Demòcrata Català (PDC), Ignasi Planas, ha proposat aquest dijous arribar a un acord amb Demòcrates de Catalunya per poder registrar el nom del partit sorgit de la refundació de CDC, després fonts del ministeri espanyol de l'Interior hagin avisat que possiblement rebutjaran la seva inscripció perquè la formació escindida d'Unió ja té una marca electoral semblant. Planas ha proposat a la seva rival a les primàries, Marta Pascal, anar junts a una reunió amb Antoni Castellà, portaveu polític de Demòcrates, per solucionar el conflicte sobre el nom del partit.

Planas ha qualificat d'“impresentable” el fet que hagin aparegut informacions del ministeri de l'Interior sobre un eventual veto a la denominació quan encara no s'ha resolt el procediment, però, en tot cas, ha apostat perquè el nou partit “prengui la iniciativa” i comenci els contactes amb Demòcrates.

Al seu parer, les condicions que posa l'escissió d'Unió sobre el logotip, les sigles, els colors corporatius i el gentilici són “raonables i assumibles”.

El líder de reagrupament s'ha mostrat convençut que Castellà comparteix aquest raonament i ha afirmat que aquest pacte ha de permetre el “normal desenvolupament dels dos partits i la inscripció del PDC sense cap dificultat”. Al seu parer, aquesta trobada ja s'hauria d'haver produït

Planas s'ha ofert a participar en aquesta reunió juntament amb Pascal en representació del nou partit, i ha assegurat que pot oferir els seus coneixements jurídics com a advocat i també la seva bona relació amb Castellà per arribar a un acord.

Per Planas, les manifestacions dels membres de Demòcrates, que es van mostrar des d'un principi en contra del nom de la nova CDC, mereixen tot el seu respecte, tot i que ha subratllat que espera que aquesta reunió ha d'arribar a un “bon final”.

“Hem d'observar als nostres companys de Demòcrates amb una nova perspectiva, que és la dels aliats”, ha destacat Planas, que ha expressat que els partits favorables a la independència han de veure's com a aliats entre ells.

“Qui s'inventarà problemes serà el ministeri, no els nostres aliats”, ha dit.

En aquest sentit, ha denunciat que el departament dirigit en funcions per Jorge Fernández Díaz ha posat totes les traves possibles per al desenvolupament del PDC.

L'aspirant a coordinador de la nova formació ha advertit que “no cal caure en les seves provocacions [d'Interior]” i ha recordat que els períodes d'inscripció són lents i que no existeix un termini legal que calgui complir. “Hem de tranquil·litzar els nostres associats i proposo que aquesta mateixa setmana o a començament de la següent surti una resolució d'aquest acostament entre aliats”, ha insistit

Preguntat sobre si existeix l'opció que es canviï el nom del partit, ha explicat que la decisió de canviar el nom competiria al conjunt d'associats, així com ho ha estat la d'elegir aquest nom.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres
política

Collboni perd la moció de confiança, però anuncia una ampliació del govern

barcelona
rússia

Sis anys de presó per a una membre de Pussy Riot

barcelona
rússia

El Kremlin continua entossudit a culpar Kíiv de l’atemptat

barcelona
polònia

Destituït i investigat per espionatge el cap de l’Eurocos

barcelona