Política

Desenes de víctimes en un atemptat a Niça

Un camió envesteix la multitud que celebrava la diada del 14 de Juliol al passeig marítim de la ciutat

L'acció provoca al voltant d'una seixantena de morts, segons la Fiscalia, i més de 70 segons alguns mitjans

El conductor del camió és abatut per la Policia

Possible nou atemptat a França. Un camió ha atropellat a gran velocitat el públic que seguia el castell de focs artificials que ha posat fi a les celebracions de la diada nacional del 14 de Juliol a la platja de Niça, al Passeig dels Anglesos. Les autoritats han qualificat el succés d'“atac criminal”.

La Fiscalia de Niça ha indicat a la premsa que en l'incident haurien mort al voltant de 60 persones. La xifra, però, és provisional i podria augmentar. Alguns mitjans francesos eleven a 73 el nombre total de víctimes mortals, citant fonts policials. Un diputat regional, Eric Ciotti, ha afirmat que hi ha 75 morts i 15 ferits crítics.

El sotsprefecte (sotsdelegat del govern), Sébastien Humbert, ha explicat que “el camió s'ha llançat contra la multitud des d'una llarga distància, el que explica l'elevat balanç” de víctimes, que en el moment de fer aquestes declaracions ha situat en “desenes de morts, possiblement una trentena, i un centenar de ferits”. Humbert ha assenyalat que el conductor del vehicle pesant ha estat abatut per les forces de seguretat.

El portaveu del ministeri de l'Interior, Pierre-Henri Brandet, ha precisat que l'home “neutralitzat per la policia” era l'únic ocupant del camió, en el qual no hi havia bombes. Brandet ha assenyalat que els investigacions se centren ara en el conductor del camió i “sobre eventuals còmplices”. No obstant això, ha negat que hi hagi en curs una presa d'ostatges ni cap grup d'homes armats a la ciutat, com han apuntat alguns mitjans.

En canvi, el president de la regió d'Provença-Alps- Costa Blava, Christian Estrosi, ha declarat a la cadena BFM TV que a dins del vehicle hi havia diverses armes i granades.

Testimonis presencials han assegurat haver escoltat trets al lloc dels fets, però no se sap d'on provenien.

Estrosi ha elevat el balanç de víctimes mortals a 77.

La policia francesa ha demanat als ciutadans de Niça que es tanquin a casa i que no bloquegin el centre de la ciutat ni les línies de telèfon per facilitar la feina de la policia i els serveis d'emergència, ja que hi ha en marxa una operació policial.

Les televisions han difós imatges d'un camió blanc, suposadament el vehicle utilitzat en l'acció, amb la part frontal de la cabina esclafada i amb diversos impactes de bala al parabrises.

El president francès, François Hollande, s'ha traslladat d'urgència a París des d'Avinyó per sumar-se a la cèl·lula de crisi que s'ha creat al ministeri de l'Interior, segons ha informat l'Elisi.

Segons la presidència francesa, des que s'han sabut les primeres notícies de la matança Hollande s'ha mantingut en contacte telefònic amb el primer ministre, Manuel Valls, i el titular d'Interior, Bernard Cazeneuve.

La secció antiterrorista de la Fiscalia francesa s'ha fet càrrec de la investigació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona