Política

frança

terrorisme

Terror a Niça

Almenys 84 persones perden la vida quan un camió ha envestit a tota velocitat la multitud que celebrava el 14 de juliol

El conductor ha estat abatut per les forces de seguretat

La policia troba dins el vehicle el carnet d'identitat d'un home de 31 anys amb doble nacionalitat, francès i tunisià

El pànic i l'horror ha tornat a apoderar-se de carrers francesos. Aquest cop a Niça, on almenys 80 persones han mort aquest dijous a la nit quan a la ciutat se celebrava la festa del 14 de juliol. Un camió s'ha llançat a tota velocitat contra la gent que mirava els focs artificials de la festa nacional francesa al passeig dels Anglesos, la turística avinguda que hi ha arran de mar a la ciutat. L'atacant ha envestit tot el que ha trobat al davant durant dos quilòmetres.

A més de les persones que han perdut la vida, hi ha 68 ferits, 18 d'ells en estat crític, i 120 persones que han hagut de ser ateses pels serveis d'emergències. Les autoritats sanitàries han fet una crida perquè es faci donació de sang als hospitals per atendre els ferits. Les autoritats han qualificat el succés d'“atac criminal”.

Els testimonis expliquen que tot seguit s'han escoltat diversos trets que els haurien disparat homes que eren dins el camió. Moltes persones han mort per tret de bala. El sotsprefecte (sotsdelegat del govern), Sébastien Humbert, ha explicat que el conductor del vehicle pesant ha estat abatut per les forces de seguretat.

El president de França, François Hollande, ha confirmat que entre les víctimes hi ha també “diversos nens”. Hollande ha anunciat l'ampliació de l'estat d'emergència al país, que s'havia d'acabar el 26 de juliol.

El portaveu del ministeri de l'Interior, Pierre-Henri Brandet, ha precisat que l'home “neutralitzat per la policia” era l'únic ocupant del camió, en el qual no hi havia bombes. Dins el vehicle sí que s'ha trobat un document d'identitat que pertany a un home de 31 anys amb doble nacionalitat, francès i tunisià amb antecedents per delictes comuns, però no terroristes. No obstant, encara no s'ha pogut confirmar que el document d'identitat correspongui a l'autor de la matança.

El president de la regió Provença-Alps-Costa Blava, Christian Estrosi, ha assegurat que l'atacant ha actuat “amb premeditació”, i “ha mostrat un arma de foc” durant els atropellaments. “És terrible”, ha dit Estrosi, que ha agraït la “solidaritat” de la població de Niça que ha obert les portes de casa per acollir les persones que fugien de la tragèdia. El president francès, François Hollande, ha viatjat cap a París des d'Avinyó per fer una reunió de crisi a l'Elisi. 

Les autoritats de la zona assenyalen que tot apunta que es tracta d'un atemptat, tot i que el ministeri de l'Interior no ho ha confirmat. La Fiscalia antiterrorista de París s'ha fet càrrec de la investigació de l'atac.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

L’hegemonia del PNB trontolla

Barcelona
Orient Mitjà

Israel respondrà a l’Iran tot i la crida a la contenció dels EUA

Beirut
Gorka Knörr
Polític basc

“Seria un greu error reeditar el pacte de govern PNB-PSE”

Barcelona
Índia

La democràcia més gran, en perill

Tòquio
Carles Ibáñez
Cap de l’oposició de l’Ajuntament de les Preses (+ Aprop les Preses)

“Les coses han de ser clares, en la variant, i arribar al consens”

Les Preses

El Consell Comarcal el Baix Empordà condemna els fets de Bellcaire

la bisbal d’empordà
guerra a gaza

Israel prepara l’evacuació de Rafah per començar la invasió

barcelona
POLÍTICA

Suport a Campmajó i al ‘segon exili’ de Tsunami, a Girona

GIRONA
política

El ple de Girona aprova incrementar el preu de les zones blava i verda

girona