Política

espanya

terrorisme

Rajoy promet “col·laboració” fins “eradicar aquesta bogeria criminal”

El president del govern espanyol en funcions creu que els mètodes que utilitzen els terroristes demostren la necessitat de reforçar la intel·ligència

El president del govern espanyol en funcions, Mariano Rajoy, ha comparegut aquest divendres a La Moncloa per expressar el condol amb les víctimes de l'atemptat de Niça i oferir la col·laboració de l'Estat en la persecució i càstig dels seus autors. Segons Rajoy, estem davant una “amenaça global que requereix una resposta global” i “França comptarà amb tota la col·laboració d'Espanya per perseguir i castigar els terroristes i els qui els emparen”.

El líder del PP preveu parlar al llarg del dia amb els altres líders de les formacions de l'Estat. Ja ho ha fet amb el rei Felip VI i està a l'espera de comunicar-se amb el president Hollande. En conversa amb els periodistes després de la compareixença que ha ofert a La Moncloa, Rajoy ha apuntat que una de les prioritats en la lluita antiterrorista ha de ser un reforçament de la intel·ligència, perquè independentment de la capacitat de dissuasió de la presència de cossos de seguretat al carrer i a les infraestructures crítiques els mètodes utilitzats pel terroristes són difícils de combatre per una via únicament dissuasiva. 

En una compareixença de poc més de tres minuts a La Moncloa Rajoy ha expressat el “compromís lleial i sincer” amb els “veïns, socis, aliats i amics francesos” i ha promès “tota la col·laboració” de l'Estat en la persecució dels terroristes i dels qui els emparen. “Avui sentim com a nostre l'immens dolor que afligeix els nostres veïns” que han estat “víctimes de la barbàrie” i el “menyspreu a la vida humana”, ha dit abans d'expressar el seu “suport” al president Hollande i al seu govern.

En aquest marc, ha recordat que aquesta és una amenaça que afecta tothom. “Sabem que ningú està completament a recer de barbaritats fins fa poc inimaginables com la de Niça” i “estem davant una amenaça global que mereix una resposta global i integrada, i Espanya està present i activa en aquesta resposta global”.

També ha expressat el seu suport als cossos de seguretat que vetllen per la prevenció i la seguretat dins i fora de les fronteres espanyoles i ha recordat que es reuneix la Mesa de Valoració de l'Amenaça Terrorista i a les 11 hores s'ha convocat la comissió de seguiment del pacte antiterrorista. El president espanyol ha explicat que aquest matí ja ha parlat amb el rei Felip VI i la vicepresidenta en funcions del govern ha trucat els líders de les principals forces polítiques per informar de la situació.

Segons Rajoy, “fins el moment present” no hi ha constància de víctimes espanyoles a l'atac, i aquest divendres i fins demà a les nou del matí les banderes estaran a mitja asta. A més, s'han convocat concentracions silencioses a les dotze.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Israel llança un atac amb drons contra l’Iran

barcelona
Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera
Nil Papiol
Alcalde d’Hostalric (Sumem per Hostalric)

“Els ingressos per turisme han pujat un 28% en tres anys”

Hostalric
política

La CE tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid
Les Preses

Desmenteixen l’autoria de Les Preses 2020-2030

Les Preses
Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional espanyola tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA veten l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona