Política

catalunya

terrorisme

Jané anuncia “més controls” a Catalunya tot i que “aquests tipus d'accions són difícils de prevenir”

El conseller d'Interior de la Generalitat explica que cada setmana es fa una valoració de la situació a Catalunya

El conseller d'Interior de la Generalitat, Jordi Jané, ha dit que es reforçaran els controls policials després de l'atemptat de Niça, que ha deixat un mínim de 84 morts i 18 ferits de gravetat. que “Evidentment” aquests dies “hi haurà més controls”, ha assegurat en declaracions a Catalunya Ràdio i RAC1.

Jané ha explicat que aquest matí, a les onze, es reunirà el gabinet de coordinació antiterrorista al departament d'Interior en què hi participaran tots els comissaris i els responsables de la lluita antiterrorista per fer una “avaluació exacta” de la situació i concretar quines mesures prendre després de l'atac d'aquest dijous a França.

Jané ha reclamat mantenir-se en un estat “atent però no angoixat”, i ha reconegut que atemptats com el de Niça es poden produir en qualsevol moment, donat que “aquests tipus d'accions són molt difícils de prevenir”. El conseller ha explicat que cada setmana es fa una valoració de la situació a Catalunya i s'actualitzen els escenaris que podrien patir un major risc d'atemptat. Per tot plegat, ha reiterat que cal la “màxima col·laboració policial entre tots” i també entre la ciutadania per detectar elements de risc, i ha fet una crida a “estar atents i no baixar la guàrdia”.

Jané ha destacat que els Mossos d'Esquadra participen a les 9.00 hores d'aquest divendres a la taula de valoració de l'amenaça terrorista convocada d'urgència pel ministre de l'Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz.

En aquest sentit, ha recordat que sempre ha exigit que la policia catalana pogués participar en aquest tipus de reunions per la lluita contra el terrorisme que desenvolupa la policia catalana: “Vull destacar que aquest divendres estarem, com no pot ser d'una altra manera”.

Jané ha augurat que l'alerta terrorista es mantindrà en el nivell quatre sobre cinc: “Tot em fa pensar que no es passarà a un cinc sobre cinc”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia