Política

frança

terrorisme

Una cinquantena de ferits en l'atemptat a Niça estan “entre la vida i la mort”

Hollande confirma la xifra de 84 víctimes mortals en la massacre del 14 de juliol

El president francès assegura que s'havien adoptat “totes les mesures” de seguretat per protegir els espectadors dels focs artifials

El president francès, François Hollande, ha assegurat des de Niça que una cinquantena de ferits en l'atemptat d'aquesta nit a la ciutat es troben en un estat crític i ha confirmat la xifra de 84 morts en la tragèdia.

“En el moment en què parlo, hi ha 84 persones mortes, una cinquantena de ferits estan en urgència absoluta, entre la vida i la mort”, ha indicat Hollande en una roda de premsa des de la ciutat occitana.

“Entre les víctimes hi ha francesos però també molts estrangers, molts nens que van assistir als focs artificials en família, per gaudir, per compartir un bon moment”, ha afegit.

La Direcció General de Sanitat ha precisat en un comunicat que 188 persones han estat ateses en hospitals de Niça arran dels atemptats. D'aquests, 48 estan en situació crítica i 25 en reanimació.

Hollande ha explicat que ha visitat els ferits i que aquests “tenen imatges horribles al cap”. “Pateixen més perquè tenen un trauma psicològic. Però fins i tot els que no tenen ferides físiques, portaran tota la vida el trauma de les imatges d'horror que han vist”, ha augurat.

En aquest sentit, ha lamentat que totes aquestes persones hagin mort per “simplement satisfer la crueltat d'un individu o potser d'un grup”.

El cap d'Estat francès ha considerat que l'autor de l'atac ha escollit el 14 de juliol perquè “és la festa de la llibertat”, que, segons ell, és l'objectiu a abatre per part dels terroristes.

“La lluita serà llarga perquè tenim un enemic que continuarà colpejant tots els pobles i països que tenen la llibertat coma valor fonamental”, ha avisat.

Hollande ha demanat als francesos que siguin “forts” perquè “el món sencer” els mira i els expressa la seva solidaritat.

Seguretat a Niça

El president francès ha defensat aquest divendres que les autoritats “havien pres totes les disposicions” per garantir la seguretat dels espectadors dels focs d'artificial a Niça.

“Les forces de seguretat (...) havien adoptat totes les disposicions perquè aquests focs artificials estiguessin, en la mesura del possible, protegits”, ha afirmat.

En aquest context, ha aplaudit l'actuació policial per “neutralitzar l'assassí” i “acabar amb la carnisseria”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona