Política

SUCCESSOS

L'autor de la massacre de Niça va demanar armes per SMS a un còmplice just abans de l'atemptat

“Porta més armes, porta'n de 5 a C”, va escriure Mohamed Lahouaiej Bouhlel al seu mòbil minuts abans d'entrar al passeig marítim

Els investigadors han detingut set persones del seu entorn pròxim

L'autor de la massacre de Niça de dijous passat va enviar just abans de cometre l'atemptat un missatge de text en què demanava al seu interlocutor que portés “més armes”, ha revelat aquest diumenge la cadena “BFM TV”. “Porta més armes, porta'n de 5 a C”, va demanar en un missatge enviat el 14 de juliol a les 22.27, hora local (20.27 GMT), minuts abans que entrés al passeig marítim de la ciutat amb un camió i atropellés desenes de persones. Va causar 84 morts.

El telèfon mòbil del terrorista va ser trobat a la cabina del vehicle després que les forces de l'ordre l'abatessin per posar fi a l'atac, i de moment no s'han filtrat interpretacions d'aquesta ‘C' del seu missatge ni el destinatari. El diari local Nice Matin afegeix en la seva edició digital que els agents examinen igualment un altre missatge en què el terrorista, el tunisià Mohamed Lahouaiej Bouhlel, assegurava que ja tenia “material”.

Una font pròxima a la investigació citada per aquest rotatiu ha precisat que tant el seu ordinador com el seu telèfon mòbil estan sent analitzats per experts de la subdirecció antiterrorista de la Policia Judicial, que no han trobat cap “material de propaganda” en el registre del seu domicili de Niça.

Dos dies abans de cometre la tragèdia al passeig dels Anglesos de la ciutat, Mohamed Bouhlel va fer el recorregut per l'escenari de la massacre al volant del mateix camió que va utilitzar, ha revelat avui la ràdio Europe 1.

L'autor de l'atemptat va llogar el vehicle dilluns passat a una empresa d'una localitat pròxima i va passar pel passeig marítim tant dimarts com dimecres, els dos dies anteriors a la massacre de dijous, segons es desprèn de les càmeres de videovigilància de la ciutat, ha assenyalat l'emissora.

El mateix diari assegura que un veí de Bouhlel va dir que aquest estava marcat “per una separació que no acceptava” i que va dir diverses vegades que la seva dona “sentiria parlar d'ell”. L'enviament d'aquest missatges dóna a entendre l'existència de còmplices en aquest atac, portat a terme en plena celebració de la festa nacional francesa i reivindicat per grup terrorista de l'Estat Islàmic (EI).

Els investigadors han detingut set persones del seu entorn pròxim, una la seva exdona, de qui s'estava divorciant, i que avui ha quedat en llibertat. Altres testimonis, centenars segons alguns mitjans, també han sigut interrogats. D'aquests interrogatoris es desprèn que Lahouaiej, amb un passat de delinqüència comuna i violència de gènere, però sense cap ingrés a la presó, es va radicalitzar recentment i molt de pressa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona