Política

Continuisme a la Ribera

Móra d'Ebre dibuixa un mandat per culminar els projectes iniciats, combinar grans i petites obres i esdevenir el balcó de l'Ebre

El govern serà “bel·ligerant” a reclamar una gestió més territorialitzada de l'hospital, vinculat a Reus

L'oposició reclama mesures de dinamització econòmica

Móra d'Ebre ha enfocat el mandat com una seqüela. L'alcalde, Joan Piñol (CiU), valora positivament aquest primer any i tant el govern com l'oposició el defineixen amb una paraula: continuïtat.

El convergent ha repetit a l'alcaldia de la capital de la Ribera d'Ebre amb l'objectiu de culminar els projectes iniciats: “Aquest primer any ens ha permès definir de manera clara quines són les obres que volem dur a terme aquest mandat, cercar finançament i dissenyar el conjunt de la legislatura.”

Amb la mirada en la unificació del passeig fluvial per aconseguir esdevenir “el balcó de l'Ebre”, els grans projectes van de la mà d'actuacions de menor envergadura, com ara la cobertura de la pista poliesportiva, millores en la zona esportiva o la cobertura de la plaça de braus.

Sobre la manca de finançament de les administracions superiors, Piñol és més comprensiu amb la Generalitat, recordant “l'escanyament econòmic per part de l'Estat”, i més crític precisament amb el govern espanyol. “Sempre és una porta tancada, un no en el millor dels casos”, lamenta. Ho exemplifica amb la gestió de les infraestructures del territori: “És penós, pels que hi som ara i, sobretot, pels que vénen tot darrere.” Això sí, Piñol alerta que serà “bel·ligerant” i “poc tolerant” a l'hora de negociar per l'hospital Comarcal, vinculat a Reus. El convergent reclama una gestió des del territori, “amb un organisme que aplegui la sensibilitat de les tres comarques del seu àmbit: Ribera d'Ebre, Terra Alta i Priorat”.

En aquest context, l'oposició reclama projectes més propers a la ciutadania. “Necessitem una visió més a llarg termini per evitar que la gent jove marxi”, valora la cap de l'oposició, Cinta Agné (ERC). Des del PSC, també es reclama una major igualtat a l'hora d'accedir als ajuts, més transparència i més mesures per dinamitzar l'economia.

JOAN PIÑOL (CiU) Alcalde de Móra d'Ebre (Ribera d'Ebre) des del 2011 i diputat provincial.
EL CONSISTORI

Majoria absoluta i amb el PP

Joan Piñol governa amb majoria absoluta, amb resultats pràcticament idèntics en les dues darreres eleccions municipals. L'únic regidor del PP va acceptar l'oferta d'entrar al govern. A l'oposició, ERC va passar d'1 a 3 regidors i el PSC va perdre'n la meitat, de 4 a 2.

les claus

El castell

Una part de la segona fase de millora dels talussos del castell per augmentar la seguretat es vol finançar amb la llei de barris.

El mercat

El mercat setmanal s'ha traslladat del passeig del Pont a l'illa de Saurí. La gestió es vol privatitzar i s'arranjarà l'antiga ubicació.

Noves piscines

Amb una inversió de 530.000 euros i en temps rècord, el municipi ha renovat les piscines d'estiu, evocant el curs del riu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera
Nil Papiol
Alcalde d’Hostalric (Sumem per Hostalric)

“Els ingressos per turisme han pujat un 28% en tres anys”

Hostalric
política

La CE tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid
Les Preses

Desmenteixen l’autoria de Les Preses 2020-2030

Les Preses
Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA veten l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona
Estats Units

Descartat un segon jurat del judici contra Trump a Nova York

Barcelona