Política

Lluís Oliva formalitza la seva renúncia

L'exalcalde de Talarn tornarà al seu lloc de treball com a policia local de Tremp

L'alcalde de Talarn, Lluís Oliva, va formalitzar la seva renúncia al càrrec durant una sessió plenària extraordinària dijous passat. Una trentena de veïns del municipi van voler acompanyar Oliva en el seu comiat de l'alcaldia deixant petita la sala de plens de l'ajuntament. El ja exbatlle va explicar als assistents que deixa l'alcaldia per motius professionals i va assegurar que continuarà a disposició de l'Ajuntament treballant en allò que faci falta “com un veí més”.

Com ja va avançar El Punt Avui en la seva edició de dimarts, Oliva plega per recuperar en les pròximes setmanes la plaça com a agent de la policia local de Tremp que va deixar ara fa setze anys. Oliva ha pres aquesta decisió per la intenció de l'Ajuntament de Tremp de dotar la policia local d'un nou agent i per la impossibilitat que cap membre d'un cos policial pugui ocupar un càrrec polític local.

Oliva ha estat alcalde de Talarn els darrers cinc anys, una tasca que ha compaginat amb una plaça als serveis tècnics de l'Ajuntament de la capital del Pallars Jussà. Va ser escollit alcalde de Talarn per ERC l'any 2011, després que el 2007 es presentés sense èxit per primer cop en unes eleccions que va guanyar CiU. El 2015 va reeditar l'alcaldia amb majoria absoluta, aquest cop com a independent, després d'algunes desavinences amb el partit. En aquests anys com a alcalde, Oliva no ha dubtat a pronunciar-se a favor de l'Acadèmia General Bàsica de Sotsoficials (AGBS) de Talarn i defensar-ne la seva continuïtat al territori en un moment que amenaçava d'abandonar el Pallars Jussà. Qui ha estat fins ara la tinenta d'alcalde, Inés Moré, substituirà Oliva al capdavant del consistori.

El coronel, present

En el ple extraordinari de renúncia va assistir, entre d'altres, el director coronel de l'AGBS de Talarn, José Andrés Luján. Oliva i Luján mantenen una estreta relació a causa de la intensa col·laboració que ha mantingut el consistori amb l'acadèmia militar els darrers anys, coincidint amb l'etapa en què Oliva ha estat alcalde. Tampoc es va voler perdre el ple de renúncia el president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Constante Aranda.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

COREA DEL NORD

El règim de Kim Jong-un efectua noves proves d’armes al mar Groc

BARCELONA
REGNE UNIT

Londres rebutja la proposta de Brussel·les per a la mobilitat dels joves

BARCELONA

Duel contingut entre Israel i l’Iran

BARCELONA

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya es tanca amb el PNB i EH Bildu disputant-se l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona