Política

Valls atribueix als motius d'urgència haver adjudicat directament uns treballs

Un informe diu que se supera el límit de la contractació directa i recomana el criteri de causa sobrevinguda

L'empresa ha facturat 85.000 euros en un any

La junta de govern de Valls ha aprovat adjudicar directament uns treballs d'excavació de dues sitges medievals trobades en unes obres a Masmolets tot i un informe de l'enginyer municipal en què s'assenyala que, en el cas d'aquesta empresa, “se supera el límit per poder fer una contractació directa dels serveis”. El mateix informe, segons l'acta de la junta de govern, justifica la contractació per causa sobrevinguda.

El 19 d'abril, per un decret d'alcaldia, es va contractar Codex SCCL per un import de 8.524,45 euros perquè fes les actuacions arqueològiques de les obres de clavegueram de Masmolets. El 6 de maig, la junta de govern va tornar a acordar contractar l'empresa, per 9.159,70 euros, pels treballs d'excavació d'una sitja apareguda al carrer de l'Església i de dues boques de mina. Llavors, l'acord ja es va prendre amb un informe de l'enginyer municipal en què proposava contractar l'empresa amb caràcter d'urgència “per no interrompre el normal funcionament de les obres”.

Dies després, el 4 de juliol, l'enginyer va presentar un nou informe en què feia constar que s'havien localitzat dues sitges més que tenien un pressupost d'excavació de 7.109,96 euros. En l'informe remarca que el total de les actuacions arqueològiques “supera el límit per poder fer una contractació directa dels serveis d'arqueologia”, però “s'han de fer per causa sobrevinguda i en caràcter d'urgència”, i proposa contractar directament els treballs a Codex per poder acabar les obres.

L'alcalde de Valls, Albert Batet, afirma que el procediment ha estat correcte i que “mai l'Ajuntament ha fet una adjudicació sense un informe favorable de l'interventor i el secretari”. Per aquest motiu, insisteix que l'adjudicació està “dins la legalitat”. Batet admet que hi ha altres empreses en el sector, però destaca: “Sempre hem treballat amb ells i sempre ha funcionat.”

LA FRASE

Mai s'ha fet una adjudicació sense un informe favorable de l'interventor i el secretari
Albert Batet
ALCALDE DE VALLS

Més de 85.000 euros facturats en només un any

Entre el 8 de juny de l'any 2015 i el 23 de maig de l'any 2016, l'empresa Codex SCCL ha facturat un total de 85.086,34 euros a l'Ajuntament de Valls entre feines en concurs i adjudicades directament. A aquestes, cal afegir-hi els 24.794,11 euros dels treballs a Masmolets. Així, ha fet les excavacions del Museu Casteller i de les restes trobades al carrer Artús, a la pujada de l'Església i al carrer dels Mossos d'Esquadra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

croàcia

Els conservadors tornen a guanyar les eleccions, però ho tindran difícil per governar

barcelona
societat

Manifest en suport de Puigdemont amb 250 personalitats

barcelona
Iñaki Soto
Director del diari Gara

“El model del PNB està esgotat, necessita un relleu”

Barcelona
política

Collboni no obté suport per al PAM i no es tramitarà

barcelona
Guerra a Europa

Els líders de la UE destaquen la urgència de dotar Kíiv de sistemes antiaeris

Barcelona
estats units

Els EUA restableixen les sancions contra el petroli i el gas de Veneçuela

barcelona
Orient Mitjà

La UE demana contenció a Israel per evitar una escalada bèl·lica a tota la regió

Barcelona
orient mitjà

Un atac amb drons reivindicat per Hezbol·là deixa divuit ferits al nord d’Israel

barcelona
POLÍTICA

La CUP vol impulsar la transició energètica a la demarcació

GIRONA