Política

CCOO i UGT es reuneixen amb Junqueras per demanar que ERC faciliti la investidura de Sánchez

Pacheco, Sordo i Álvarez han visitat aquests últims dies el president d’Esquerra a Lledoners

El secretari general de CCOO de Catalunya també es va reunir amb Pere Aragonès

El secretari general de CCOO de Catalunya, Javier Pacheco, ha anunciat aquest dimecres que dilluns va visitar el president d’ERC, Oriol Junqueras, a la presó de Lledoners juntament amb el secretari general del sindicat, Unai Sordo, , per demanar que Esquerra que “faciliti la investidura d’un govern progressista i plurinacional a l’Estat espanyol”. El secretar general de la UGT, Josep Maria Álvarez, també va reunir-se amb Junqueras dijous de la setmana passada, segons ha avançat el diari El País. i ha explicat el propi Álvarez a diversos mitjans, assegura que ell no va anar “a demanar res” però va parlar de la investidura perquè ERC “té el paper que té”.

En un comunicat , el sindicat CCOO informa que Pacheco també es va reunir aquest dimarts amb el coordinador nacional del partit republicà, Pere Aragonès. En les dues reunions el dirigent sindical va demanar “solucions efectives per al conflicte polític que existeix a Catalunya i trenqui el bloqueig institucional i polític que es viu des de fa massa temps”.

Segons s’explica en el comunicat, CCOO “també va demanar a Esquerra el suport a un govern de progrés a l’Estat per fixar com a prioritat política l’agenda social per abordar amb urgència temes com la reforma laboral, el sistema públic de pensions, l’habitatge, la protecció social, la política fiscal, el canvi de model productiu, les polítiques energètiques i climàtiques, les transformacions digitals i tecnològiques, els reptes demogràfics, la feminització de la societat o les polítiques per als joves. En aquest sentit, CCOO va insistir en la necessitat d’aprovar pressupostos tant a l’Estat com també a Catalunya”.

CCOO “va incidir en no deixar passar més temps en la constitució d’un govern amb un programa progressista perquè hi ha molt en joc. Sobretot per impulsar una solució política a Catalunya i aturar una extrema dreta xenòfoba, homòfoba, masclista, neofeixista i anticatalanista, amb polítiques socials que ofereixin expectatives de futur a amplis sector de la nostra societat que viuen molt precaritzats i amb una gran inseguretat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia