Política

Batet explora amb el rei el guió d’investidura al gener

Felip VI vol un govern aviat i viu el dilema de quan proposar un Sánchez que des de la nit del 10-N fa de candidat

Rufián i Vehí el planten i Borràs hi anirà

Quan hauria de proposar formalment Pedro Sánchez com a candidat a la investidura quan Pedro Sánchez actua ja de facto com a candidat des de la nit del 10-N i ja ha firmat fins i tot una coalició? Aquest és el dilema que afronta el rei Felip VI, que ahir va rebre la visita de la reelegida presidenta del Congrés, Meritxell Batet, i amb ella va compartir que vol que hi hagi un govern espanyol elegit “aviat” i que no estigui en funcions. El desig del PSOE de tenir investidura abans de Nadal deixa ara pas al gener com a mes més probable.

A l’hora d’organitzar la preceptiva roda de reunions del rei, Batet va portar a Felip VI la llista més llarga de la història. De les 22 formacions que hi ha al Congrés, el rei en rebrà 19: el PSOE, el PP, Vox, Podem, Ciutadans, Galícia en Comú, En Comú Podem, IU, PNB, JxCat, Unió del Poble Navarrès, Coalició Canària, Nova Canàries, Terol Existeix, el BNG, Partit Regionalista de Cantàbria, Fòrum Astúries, Més País-Equo i Compromís. Només tres el planten: Gabriel Rufián en nom de l’ERC que va patir el menyspreu del rei de no rebre mai Carme Forcadell, Mireia Vehí (CUP) i Jon Iñarritu (EH Bildu).

L’única independentista catalana que visitarà La Zarzuela serà Laura Boràs. Curiosament, el rei no podrà saber què pensa fer ERC de viva veu i ho haurà de saber per la premsa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia