Política

Granados nega que Sánchez pressioni ERC i no veu en perill la negociació per a la investidura

La portaveu dels socialistes al Parlament creu que la situació dels presos no ha de format part de les converses

La portaveu del grup de PSC-Units al Parlament, Eva Granados, nega que el líder del PSOE, Pedro Sánchez, hagi volgut pressionar ERC en afirmar que l’acord ha d’estar dins de la Constitució i que es farà públic. “No hi ha cap ànim de pressionar, només faltaria. Som els primers interessats que la negociació arribi a bon port”, ha afirmat en una entrevista a Ràdio 4.

D’altra banda, Granados ha situat la situació dels polítics presos al marge de les negociacions i ha argumentat que no els ha anat a visitar perquè creu que es podria utilitzar políticament. D’aquesta manera, ha respost els retrets de l’exconsellera Dolors Bassa que ha lamentat que Granados, amb qui té relació des de fa anys, no l’hagi anat a veure a la presó.

Segons Granados, les declaracions de Sánchez sobre les negociacions que han molestat ERC “no descobreixen res” i ha defensat que el líder del PSOE es va limitar a dir una cosa “tan obvia” com que les deliberacions són secretes però que els acords seran públics.

Tot i les queixes dels republicans, Granados diu que no té la sensació que les negociacions estiguin en perill i dona per fet que se celebrarà la reunió prevista per a la setmana que ve. En aquest context, admet que les posicions amb ERC estan “distants” però ha afegit que s’estan creant les condicions perquè hi hagi un desbloqueig polític i un espai de diàleg. “Jo soc optimista. Ho hem de ser”, ha conclòs.

En canvi, veu “molt més difícil” un acord amb JxCat ja que les condicions que reclamen “estan molt lluny” i s’ha mostrat sorpresa per les declaracions de la portaveu de JxCat al Congrés, Laura Borràs, que va dir que la reunió amb el PSOE d’ahir havia anat bé. Unes valoracions que, segons Granados, contrasten amb l’actitud del president de la Generalitat, Quim Torra.

Pel que fa al debat sobre la immersió lingüística que el PSC sotmet a discussió en el marc del Congrés del partit, Granados ha lamentat que hi hagi temes que són “tabú o que estan prohibits”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona