Política

El PSC exigeix a Madrenas més mà ferma amb Endesa

No entenen que no exigeixi a l’empresa actuacions a la xarxa que evitin talls de llum

El PSC de Girona no entén que l’Ajuntament de Girona hagi prorrogat el servei de subministrament elèctric amb Endesa per més de tres milions d’euros quan diversos barris de la ciutat continuen amb talls de llum vinculats a l’estat de la xarxa elèctrica. “Aquesta pròrroga d’un any, ampliable a nou mesos més, a través de contracte derivat en què l’Ajuntament s’ha adherit al sistema d’adquisició centralitzada de l’ACM, ha estat una oportunitat perduda per negociar amb Endesa l’actualització urgent de la xarxa elèctrica a la ciutat”, ha explicat la portaveu dels socialistes, Sílvia Paneque.

La regidora socialista recorda: “Encara no ha començat l’hivern, l’època més cruenta pel que fa al fred, i ja hi ha hagut diversos talls de llum en diferents barris de la ciutat: Font de la Pólvora, Eixample, Torre Gironella, Germans Sàbat i Vila-roja. Això no és casualitat, sinó que es deu a l’envelliment i la falta de manteniment i conservació de la xarxa elèctrica de la ciutat que hauria de fer l’empresa Endesa.” En el ple de l’octubre els socialistes van dirigir-se a l’alcaldessa per saber si sabia que cada any l’empresa Endesa fa arribar a la direcció general d’Energia, Seguretat Industrial, i Seguretat Minera els plans d’inversions anuals i plurianuals per a Catalunya. “ El que caldria ara és fer un front comú de tota l’oposició i fins que l’alcaldessa no lideri una solució ràpida i tangible, no aprovar pressupostos”, conclou Paneque.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia