Política

Els comuns pressionen ERC per facilitar la investidura: “Hem d’arribar a Nadal amb els deures fets”

Joan Mena insta els republicans a col·laborar en clau programàtica a l’acord amb el PSOE

El portaveu de Catalunya En Comú, Joan Mena, ha posat pressió a ERC perquè decideixin donar llum verda a la investidura de Pedro Sánchez com a president del govern espanyol abans d’acabar l’any i facilitar així un govern de coalició amb Unides Podem. Segons Mena, dilatar la investidura al 2020 “només serveix per debilitar els fonaments d’un govern progressista” i dóna una oportunitat a la dreta “per reorganitzar-se”. “Hem d’arribar a Nadal amb els deures fets”, ha resumit el portaveu. A més, Mena ha obert la porta a què els republicans contribueixin a l’acord programàtic amb el PSOE de cara a la legislatura que es pugui obrir per “garantir la governabilitat progressista”. A més, ha afegit que té “la sensació” que els socialistes també hi estarien disposats.

Mena ha demanat als republicans que “deixin de jugar al pòker” amb el president de la Generalitat, Quim Torra, perquè, segons considera, estan pendents de “quin és l’actor de govern que arrisca més o té la carta més alta”. Així, ha dit que “s’ha acabat el temps de tenir Catalunya i Espanya paralitzades” i els ha emplaçat a tancar l’acord abans de Nadal i començar el 2020 “obrint una etapa d’estabilitat i progressista”.

El portaveu ha insistit que són optimistes perquè “la victòria” a la Mesa del Congrés, on Unides Podem i PSOE tenen majoria, posa els “fonaments” d’un govern progressista.

Acord programàtic

Mena ha convidat els republicans a afegir els seves propostes a un acord de govern amb el PSOE, encara que ha reconegut que el pacte tindrà “certes limitacions” i els farà “cavalcar en les contradiccions”. El portaveu ha atribuït això al fet que la correlació de forces “és la que és”, amb una presència molt més gran dels socialistes. Tot i això, ha assegurat que estan treballant-hi i ha afegit que el faran públic “quan puguin”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

La candidatura encapçalada per Albiach es dirà Comuns Sumar

barcelona
guerra a gaza

Desenes de morts per un bombardeig israelià a Síria

barcelona
societat

L’Audiencia Nacional cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona