Política

Ciutadans demana a Sánchez que miri al centre i no hi hagi reunió amb ERC

El portaveu adjunt de Cs al Congrés, Edmundo Bal, apunta que “el que és bo per Espanya” és la proposta d’Arrimadas

El portaveu adjunt de Ciutadans al Congrés, Edmundo Bal, ha assegurat aquest dilluns que és “el moment exacte” perquè el president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, miri al centre i “corregeixi qui són els seus aliats”, i no se celebri la reunió de demà amb ERC de cara a la investidura. En declaracions als mitjans davant del Congrés per presentar una iniciativa de la formació taronja contra la corrupció, Bal ha ressaltat que “el que és bo per a Espanya” és la via que proposa la portaveu parlamentària, Inés Arrimadas, per pactar la investidura amb els 221 diputats de PSOE, PP, Ciutadans i Navarra Suma.

El diputat de Ciutadans ha dit que Sánchez s’ha compromès a reunir-se “la setmana que ve” amb Arrimadas, que insisteix que en la trobada també estigui el líder del PP, Pablo Casado, una proposta que, segons Bal, el cap de l’Executiu rebutja.

“No sabem si la reunió serà abans que Sánchez vagi a veure el rei, l’agenda d’aquesta setmana és complicada, ja ho va dir Arrimadas, que existeixen aquests contactes i la voluntat que la reunió es produeixi”, ha abundat.

Sobre la reunió que mantindrà demà el PSOE amb ERC a Barcelona sobre la investidura ha dit: “Estem en el moment exacte en què Pedro Sánchez li pot dir a ERC que va a mirar al centre, té aquesta oportunitat a la mà ara, que no se celebri demà aquesta reunió, que corregeixi qui són els seus amics, els seus aliats “.

Bal ha insistit al president de l’executiu que “deixi de mirar els populistes, els nacionalistes i separatistes, que deixi de negociar d’amagat” i no segueixi “asseguts amb ells a taula”.

D’altra banda, preguntat per la no assistència del partit a una marxa constitucionalista a Barcelona el passat 6 de desembre, en la qual una de les principals pancartes demanava la derogació de la llei contra la violència de gènere, Bal ha subratllat que ha quedat molt clar que el seu partit aposta “decididament” per la lluita contra aquesta xacra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia