Política

Absolt l’olesà acusat d’injuriar la Guàrdia Civil

El jutjat de Terol no veu delicte d’odi en missatges a les xarxes de tres acusades més

El jutjat penal de Terol ha absolt l’olesà Felip Segura, i tres persones més, dels delictes contra la integritat moral, delictes d’odi i d’injúries greus a funcionaris públics, a les institucions i forces de seguretat de l’Estat espanyol, arran d’una sèrie de missatges que van deixar a les xarxes socials per piulades sobre la Guàrdia Civil, als quals l’acusació particular, exercida per la vídua d’un dels dos agents morts en un tiroteig amb un criminal de Sèrbia, els demanava fins a quatre anys de presó. Segura va piular: “Doncs que haguessin estudiat, en comptes d’allistar-se en un cos militar de perdonavides i estova-àvies. Em sap greu el tràngol de la família, però és el mateix tràngol de la família de qualsevol heroïnòman dels vuitanta. Ells han triat el camí que volien.”

Entre les absoltes també hi ha una veïna de Mataró i dues de Saragossa i les Canàries. La magistrada Amparo Monge Bordeje, després de la vista que es va fer el 19 de novembre, considera que malgrat “la càrrega vexatòria i insultant dels missatges emesos” no es poden “cometre delictes d’injúries contra persones mortes”. I també raona que els supòsits de delicte d’odi, que fan referència a ideologia, religió, creences, situació familiar o pertinença dels seus membres a una ètnia, raça o nació, el seu origen nacional, el seu sexe, orientació o identitat sexual, per raons de gènere, malaltia o discapacitat, no inclouen el món de les forces i cossos de seguretat de l’Estat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia