Política

Guanyem: “Notem un canvi en habitatge i educació”

La formació donarà suport al pressupost, fet que en garanteix l’aprovació

S’inclou la proposta del partit de creació de l’oficina energètica municipal

“Hem comprovat un canvi de direcció en l’equip de govern en tres temes que per a nosaltres són clau i estratègics: en habitatge, emergència climàtica i en educació.” Així es va certificar ahir des de Guanyem Girona, un dels principals grups de l’oposició. El seu portaveu, Lluc Salellas, va anunciar en aquest sentit que votaran a favor del pressupost municipal del 2020, fet que en garanteix l’aprovació. La regidora Cristina Andreu va valorar positivament que l’executiu de Marta Madrenas (JxCat) hagi acceptat “una de les propostes estrella” de Guanyem, que és incloure una inversió de 500.000 euros per a la compra d’habitatge. “En la negociació s’ha aconseguit que l’any vinent es posin a disposició dos solars buits de Can Gibert, que serviran per crear una cooperativa d’habitatge i una promoció pública de domicilis de protecció oficial.” Andreu, així mateix, va dir que han obtingut el compromís que a principis del 2020 s’iniciarà un estudi de quin és l’impacte dels immobles d’ús turístic en el mercat del lloguer.

En l’apartat de sostenibilitat s’ha incorporat una partida de 250.000 euros i es preveu la creació de l’oficina energètica municipal, reivindicada per Guanyem. La idea és que s’adeqüi una antiga perfumeria del carrer Ciutadans per situar allà l’oficina i que es contracti un tècnic per dinamitzar-la. Es planteja, a més, que un carrer de Sant Narcís i un de Sant Pau passin a ser per a vianants, i que un dissabte al mes hi hagi una via pública de Sant Narcís que es tanqui als vehicles.

Guanyem també xifra en prop de 400.000 euros l’increment en Educació i Joventut respecte els comptes anteriors. Hi haurà, entre altres, una partida de 25.000 euros en Educació 360, i dues educadores més per a les escoles bressol. A banda, Guanyem recorda que va condicionar el seu sí al pressupost a dos aspectes irrenunciables: l’inici d’una actuació que posi fi de manera definitiva als talls de llum a la Font de la Pólvora i l’impuls de la moció Girona 2030, que tindrà una partida de 20.000 euros –el seu objectiu és fomentar el diàleg i fer propostes de forma coordinada entre la capital gironina i la resta de municipis de l’àrea urbana–.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia