Política

El PSC proposa “flexibilitzar la immersió lingüística”

Els socialistes reconeixen Catalunya com a “nació” i Espanya com a “nació de nacions” en un Estat plurinacional

El 14è Congrés Nacional del partit ratifica Miquel Iceta com a secretari general

El 14è Congrés Nacional del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) ha aprovat aquest dissabte al matí la ponència política on proposa “flexibilitzar la immersió lingüística”.

Durant el segon dia del conclave, els socialistes han trobat una solució de consens després de la polèmica pel model lingüístic a les escoles catalanes. El text transaccionat, després de superar nombroses esmenes, inclou la defensa de la llengua catalana com a “vehicular”. El document -que no ha rebut cap vot en contra- menciona la immersió lingüística, aposta per la seva “flexibilització” en funció de cada centre i aposta incorporar-hi altres llengües com ara l’anglès.

D’altra banda, el PSC ha acordat reconèixer Catalunya com a “nació”, i Espanya com a “nació de nacions” en un Estat plurinacional. Alguns quadres del partit han rebutjat definir Catalunya com a “nació”, però la ponència ha tirat endavant amb aquesta descripció. El propi primer secretari general de la formació socialista, Miquel Iceta ja va defensar ahir aquesta terminologia.

Iceta, reelegit

El PSC ha ratificat aquest dissabte Iceta com a primer secretari del partit per aclamació, en no registrar ni cap vot en contra ni cap abstenció.

En el seu discurs després de la ratificació, Iceta s’ha erigit com a proper president de la Generalitat perquè veu possibilitats de tornar a ser ’’el primer partit de Catalunya’’. És per això que ha demanat començar a preparar-se per ’’competir, governar i fer acords’’, un objectiu que ha situat com la ’’realitat i ambició’’ dels socialistes catalans.

Iceta ha agraït la confiança rebuda pels delegats i ha assegurat que sabrà trobar mecanismes de ’’diàleg, negociació i pacte’’ per aconseguir la millor solució acordada possible a la situació actual. Iceta, que ha criticat ’’el mal govern’’ de Torra, s’ha mostrat convençut de fer un govern ’’que governi per a les persones’’, que pugui ’’recosir el país’’ i solucioni el conflicte actual.

En aquest sentit, s’ha compromès a posar per davant el benestar dels ciutadans i mirar ’’la realitat de front’’. Iceta ha assegurat que no utilitzarà les banderes ’’per tapar la realitat’’ i evitarà que ’’l’onejar’’ de banderes els faci ’’confondre les prioritats’’.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia