Política

Comín: “Si Sánchez es comporta com Rajoy, no té cap lògica investir-lo”

L’exconseller titlla “d’irresponsables” els qui han renunciat a l’1-O

L’eurodiputat electe es mostra optimista sobre la decisió de la justícia belga en relació amb l’euroordre contra ell

L’exconseller de Salut Toni Comín ha mostrat aquest dissabte el seus recels a facilitar la investidura del líder del PSOE, Pedro Sánchez, si aquest no mostra passos “clars, evidents i indiscutibles” cap a “l’amnistia del presos, la fi de la repressió i l’autodeterminació”.

“Si Sánchez es comporta com Rajoy, no té cap lògica investir-lo”, ha reflexionat Comín en declaracions al programa El Suplement de Catalunya Ràdio. “Rajoy va rebre una moció de censura i Sánchez, que es comporta igual, cal investir-lo?”, s’ha preguntat en veu alta.

Comín considera que encara hi ha diferències “massa petites” entre Rajoy i Sánchez. “Però donem-li una oportunitat”, ha puntualitzat.

En paral·lel, Comín ha defensat l’1-O i ha titllat “d’irresponsables” els qui han renunciat al seu mandat. “L’1 d’octubre és la llavor de l’arbre i arxivar-lo significa perdre”, ha advertit des de Bèlgica. “Els que s’han perdut en la frivolitat de renunciar a l’1-O són uns irresponsables”, ha insistit.

L’eurodiputat electe de JxCat ha fet un símil del referèndum d’autodeterminació com la llavor d’un arbre que seria la futura República Catalana. “Qui vol un arbre mai el tindrà si agafa la llavor i la tira a la paperera. Cal cuidar-la i regalar-la, ja que el moment fundacional a Catalunya és l’1 d’octubre”, ha assenyalat.

El polític exiliat ha mostrat la seva “incomoditat” per la pugna pública entre ERC i JxCat. Ha celebrat que “hi ha espais en què la cooperació és molt clara com al Consell de la República”. Però ha reconegut “no hi ha en d’altres espais però el nivell d’unitat que m’agradaria”.

Euroordre

A només dos dies de la seva citació judicial per l’euroordre, Comín s’ha mostrat optimista i ha valorat com a “possible” que el jutge belga ajorni la decisió a l’espera de la sentència de Luxemburg sobre la immunitat d’Oriol Junqueras. “Hi ha elements molt sòlids perquè dilluns el jutge aturi l’euroordre de detenció”, ha afegit.

També veu a prop un nou arxivament de l’euroordre si finalment la sentència és positiva als seus interessos. “Som molt optimistes, però volem ser molt prudents”, ha dit.

Finalment, l’exconseller ha volgut girar la pregunta sobre si tornarien a Catalunya en cas d’aconseguir la immunitat. “Jo crec que hauria de ser al revés i preguntar a Espanya si respectarien la nostra immunitat i no ens detindria”, ha conclòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia