Política

Albiach veu “bons avenços” en la negociació del pressupostos

La presidenta de grup de CatECP al Parlament avisa Aragonès que “encara queda molta feina per fer”

Valora els passos donats en la rebaixa de les taxes universitàries i en la reforma fiscal que servirà per “blindar els serveis públics” i “lluitar contra l’emergència climàtica”

La presidenta del grup de Catalunya en Comú Podem (CatECP) al Parlament, Jéssica Albiach, ha admès aquest dissabte que s’han fet “bons avenços” en la negociació dels pressupostos del 2020. No obstant això, ha avisat el vicepresident del govern, Pere Aragonès, que “encara queda molta feina per fer” abans de tancar un acord definitiu.

Albiach ho ha dit durant una atenció als mitjans a Rubí, on ha acudit per mostrar el seu suport a la plantilla de la multinacional alemanya Continental que s’han manifestat en aquesta localitat.

En resposta a les preguntes dels periodistes, Albiach ha assegurat que “s’han fet bons avenços en el tema de la reforma fiscal” i ara treballen “despesa per despesa en cada departament i encara queda molta feina per fer”. Les seves declaracions arriben dies després que Aragonès anunciés que preveu tenir un preacord en matèria d’ingressos per aprovar els comptes de la Generalitat “a principis de la setmana que ve”.

La diputada dels comuns ha subratllat la importància “dels passos fets en la rebaixa de les taxes universitàries. També s’ha mostrat satisfeta per la reforma fiscal” que servirà per “blindar els serveis públics” i “lluitar contra l’emergència climàtica”.

La dirigent de CatECP ha avançat que els propers punts sobre la taula de negociació seran el finançament de les escoles bressol i el pla nacional d’indústria.

Sobre aquest últim punt, ha lamentat que el govern de la Generalitat continuï “plegat de braços deixant la vida passar”, en lloc “d’actuar cap a una reconversió industrial absolutament necessària”.

D’altra banda, Albiach ha anunciat que la propera setmana demanaran a la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, que doni explicacions al Parlament sobre el “desmantellament de la indústria catalana”. Ha posat com a exemple el cas dels 760 treballadors a Continental “amenaçats” per un possible procés de venda de la planta de Rubí.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia