Política

Iceta lamenta les crítiques dels barons del PSOE sobre el diàleg per la investidura

El líder del PSC ha negat cap xantatge i que s’oposin a les negociacions amb els republicans

Adverteix que l’alternativa a Sánchez no vol dialogar

El primer secretari del PSC ha demanat “respecte” als barons territorials del PSOE per les negociacions que els socialistes estan mantenint amb ERC perquè facilitin la investidura de Pedro Sánchez com a president espanyol. El líder del PSC relativitza les crítiques de líders del PSOE com els presidents d’Aragó, Javier Lambán, i Castella-la Manxa, Emiliano García-Page, i ha negat que s’hi “oposin”. “Estan prenent precaucions”, ha dit. Iceta va defensar també la intervenció del secretari d’organització del PSOE i ministre de Foment en funcions, José Luis Ábalos, que diumenge tancava el catorzè congrés del PSC. Ábalos va instar ERC a tancar un acord “de seguida” i va advertir-los que sense investidura no hi ha “possibilitat per al diàleg” amb el govern espanyol.

Una advertència que la portaveu d’ERC, Marta Vilalta, interpretava com a “xantatge”; però segons Iceta “això no és xantatge; és veure el que hi ha”. I és que pel líder del PSC l’alternativa a un executiu espanyol liderat per Pedro Sánchez és una altra repetició electoral o “una majoria que no vol ni sentir a parlar de diàleg”, en referència a la suma que podrien buscar el PP, Vox i Cs. “Creiem que la repetició de la jugada seria molt negativa, sobretot quan el partit que va guanyar les eleccions va guanyar les municipals, les autonòmiques en molts llocs i les europees”, va dir Iceta, que considera “lògic” que Sánchez vulgui parlar amb els presidents de les comunitats autònomes abans d’intentar ser investit. “Aquí tots hem de fer un esforç”, va concloure.

En una roda de premsa després de la primera reunió de l’executiva del partit després del congrés del cap de setmana, el líder socialista va donar per fet que les pròximes eleccions al Parlament seran un duel entre ERC i els socialistes. “O són ells o som nosaltres”, va dir.

El PSC va nomenar ahir la seva comissió permanent, formada per onze membres, després d’assegurar que han “demostrat” que estan capacitats per ser “l’alternativa a l’actual govern”. Iceta va criticar que encara no s’hagin presentat els pressupostos al Parlament, tot i que així ho estableix la llei de finances de Catalunya.

LA FRASE

L’alternativa a un govern de Sánchez és una majoria que no vol ni sentir a parlar de diàleg
Miquel Iceta
primer secretari del psc


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia