Política

L’Audiència Nacional fixa per al dijous la vista dels recursos d’apel·lació de 4 dels CDR empresonats

La vista resoldrà els recursos de Xavier Buigas, Guillem Xavier Duch i Eduardo Garzón i Alexis Codina

La fiscalia ha canviat de criteri en el cas dels tres primers i ara proposa que puguin sortir sota fiança de 9.000 euros

L’Audiència Nacional ha fixat per a aquest dijous la vista dels recursos d’apel·lació de quatre dels nou suposats membres dels Comitès de Defensa de la República (CDR) detinguts i empresonats de manera preventiva mentre se’ls investiga per terrorisme.

Així ho ha anunciat aquest dimarts el col·lectiu Alerta Solidària, que ha detallat que a la vista s’estudiarà els recursos de Xavier Buigas, Guillem Xavier Duch i Eduardo Garzón i Alexis Codina .

A mitjan novembre l’Audiència Nacional va repetir la vista de mesures cautelars per als quatre activistes empresonats després que s’anul·lés l’ordre de presó que pesava contra ells. En aquella vista repetida, però, els magistrats van reiterar l’empresonament. La decisió es va recórrer, i el recurs serà el que es veurà dijous.

Des d’aleshores la fiscalia ha canviat el criteri per a tres dels quatre detinguts: Xavier Buigas, Guillem Xavier Duch i Eduardo Garzón. Si bé fins ara demanava presó provisional sense fiança, ara informa a favor que puguin sortir en llibertat sota fiança de 9.000 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia