Política

El PSOE manté els contactes amb ERC i encara espera investir a Sánchez aquest any

Els socialistes reclamen els republicans que facin cas de Junqueras, partidari de continuar les negociacions

Els socialistes mantenen oberta la comunicació amb Esquerra encara que formalment les negociacions s’hagin detingut, i el Govern confia encara a tancar l’acord amb el partit independentista perquè la investidura de Pedro Sánchez sigui possible abans que acabi 2019.

L’Executiu de Sánchez, a més, ha insistit aquest divendres a separar el polític del judicial per a defensar l’entesa amb ERC independentment del que decideixi la Justícia sobre Oriol Junqueras després de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de la UE sobre la seva immunitat com a europarlamentari.

“El Govern en funcions no ha renunciat per a res a poder aconseguir la investidura al final de l’any”, ha dit aquest migdia la portaveu de l’Executiu, Isabel Celaá, en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres.

En aquest sentit, la ministra s’ha remès a les paraules de Junqueras, qui aquest matí en una entrevista en Catalunya Ràdio advocava per no detenir el diàleg “en cap cas”, per a subratllar que el PSOE vol continuar buscant l’entesa i ERC “sembla que també”.

A més, fonts coneixedores de les negociacions entre tots dos partits asseguren que el PSOE i ERC no han deixat de parlar en aquests últims dies. Els contactes, les converses i l’intercanvi d’impressions i documentació no s’ha detingut “mai”, i afegeixen que el que ha quedat en “compàs d’espera” és la resolució de les negociacions, és a dir, l’acord o el desacord.

En la seva compareixença, Isabel Celaá ha subratllat que “la justícia i la política han d’anar per camins separats” i s’ha queixat de “l’herència que se’ns ha deixat, que és la sentència del 14 d’octubre” condemnant als responsables del procés, per haver tractat el que era polític per l’àmbit judicial.

D’altra banda, Jaume Asens (En Comú Podem) ha advertit que els republicans estan “jugant amb foc” i ha ressaltat com a “molt més responsable” la posició de Junqueras que reclama que segueixi el diàleg per aconseguir un acord que faciliti la investidura.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia