Política

El ple d’investidura arrencarà dissabte al matí

El candidat socialista, Pedro Sánchez, obrirà el ple a les nou i després d’un recés hi intervindran els portaveus dels grups

La primera votació es farà diumenge i, si no obté la majoria absoluta, se celebrarà una segona volta 48 hores més tard

El ple d’investidura del candidat socialista a la presidència del govern espanyol, Pedro Sánchez, començarà finalment el dissabte 4 de gener i finalitzarà.

La presidenta del Congrés dels Diputats Meritxell Batet, ha convocat formalment el ple aquest dijous al vespre. La sessió arrencarà les nou del matí. amb la intervenció del president en funcions i candidat a la reelecció. Després d’un recés, el ple continuarà amb la intervenció dels grups.

Mitja hora abans de l’inici del plenari, a dos quarts de nou, se celebrarà una reunió de la Junta de Portaveus dels grups.

El debat continuarà diumenge al matí amb els torns dels portaveus que no hagin pres la paraula en la primera jornada. La primera votació, en la que Sánchez necessita el suport de la majoria absoluta de la cambra, es farà el mateix 5 de gener, un cop finalitzades les intervencions.

Si el candidat no aconsegueix el suport d’almenys 176 diputats en la primera ronda haurà de sotmetre’s a una segona votació en la que podrà ser elegit amb el suport de la majoria simple, és a dir, més vots a favor que no pas en contra. Aquesta segona volta es faria 48 hores després, el dimarts 7 de gener.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia