Política

Casado: “Ens enfrontarem a aquesta operació d’enderrocament constitucional”

El líder del PP insta Pedro Sánchez a aplicar l’article 155 de la Constitució a Catalunya si Torra no cessa

El líder popular acusa el candidat socialista a la investidura d’“amnistiar de facto” els “autors materials del procés” amb el pacte amb ERC

El president del PP, Pablo Casado, ha carregat durament contra el candidat socialista a la investidura com a president del govern espanyol, Pedro Sánchez i l’ha advertit que el PP farà front al que considera una “operació d’enderrocament constitucional”. Durant la seva intervenció al debat d’investidura d’aquest dissabte, Casado ha acusat Sánchez de “ressuscitar” el procés amb l’acord amb ERC i d’acabar amb el socialisme constitucionalista i ha titllat de coalició “radicalitzada” l’acord de govern amb Podem.

Casado ha avisat Sánchez que els populars actuaran amb ell “amb la mateixa fermesa amb la qual ho han fet amb Torra”. En aquest sentit, ha instat el líder socialista a reaccionar davant el “desacatament” del president de la Generalitat, Quim Torra, després que, segons ell, s’hagi declarat “en flagrant desobediència a la legalitat”. El popular ha recordat que Torra ja ha avançat que no pensa reconèixer la decisió de la Junta Electoral Central (JEC) que l’inhabilita i li ha preguntat què farà davant d’aquesta rebel·lia davant l’Estat.

El líder del PP ha afirmat que si Torra no cessa en les pròximes hores, el que hauria de fer Sánchez és iniciar el requeriment perquè acati la resolució i, si no ho fa, hauria d’activar immediatament l’article 155 de la Constitució. Segons ell, si Sánchez no ho fa podria incórrer en prevaricació per fer resolucions injustes.

Sobre l’acord amb ERC, el líder del PP ha acusat Sánchez d’estar “degradant” Espanya i de “trencar la sobirania nacional” per haver acceptat fer una consulta. “On està la seva promesa de tipificar els referèndums il·legals?”, ha qüestionat.

A judici seu, amb el pacte amb ERC s’ha “ressuscitat el procés” i s’ha “amnistiat de facto els seus “autors materials”.

El popular ha considerat que la frase de Sánchez sobre superar la judicialització del conflicte “passarà als annals de la història negra espanyola” per la seva “immoral equidistància”, segons ell, entre els impulsors del procés i els catalans que pateixen els “atacs” dels independentistes”. I és que segons ell , que Sánchez hagi dit que hi ha un conflicte polític a Catalunya és “immoral”. “Això no és un conflicte polític sinó legal, no és un conflicte territorial sinó moral”, ha sentenciat.

Casado ha proclamat que a Espanya no hi ha un problema de democràcia sinó que Sánchez “és el problema” perquè “negocia amb els que atempten contra la democràcia” i “dona carta blanca” a ERC, Bildu i Podem.

El líder del PP ha assegurat que el seu partit farà de s’enfrontarà a aquesta “operació d’enderrocament constitucional” i farà de “dic de contenció de qualsevol intent de mutació constitucional per la porta del darrere”.

En aquest context, ha fet una crida a “reagrupar tot el constitucionalisme”, inclòs els del PSOE, Segons ell, avui ha “desaparegut el socialisme constitucionalista” per deixar pas a una “coalició radicalitzada”. “Guanyarem i vostès perdran”, ha assegurat.

En la seva contrarèplica a Sánchez, que l’ha acusat de sabotejar la investidura, Casado ha considerat una “aberració” que el socialista acusi el PP d’utilitzar la Junta Electoral Central (JEC) per frustrar la seva elecció. “No és una estratagema de la ultradreta, és l’Estat de dret”, ha afirmat.

A judici seu, l’acord amb ERC és un intent de subvertir el que marca la Constitució. “No pot ser que presenti documents en els quals no cita la Constitució i pretengui desbordar-la per la porta del darrere”, ha remarcat.

Casado ha dit que se sentiria “avergonyit” de Sánchez si fos socialista. “Només l’importa vostè, Espanya no es mereix un president com vostè”, ha etzibat. “Amb la força democràtica enderrocarem el seu govern”, li ha assegurat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia