Política

Arrimadas afirma que Sánchez s’ha “humiliat” davant ERC

La portaveu de Cs insta els diputats socialistes a saltar-se la disciplina de vot i els demana “valentia” per evitar la “infàmia” de l’acord amb els republicans

Sánchez exigeix a Arrimadas “respecte” per al PSOE i la convida a aprofitar la seva “última oportunitat” per fer ser “útil”

La portaveu de Cs al Congrés, Inés Arrimadas, ha acusat el candidat socialista a la investidura, Pedro Sánchez, “d’humiliar-se” davant d’ERC pel fet de no haver rebatut les afirmacions del portaveu dels republicans, Gabriel Rufián, al debat d’aquest dissabte.

En la seva intervenció al ple, Arrimadas ha considerat que l’acord PSOE-ERC per facilitar la investidura és una “infàmia” i ha instat els diputats socialistes a saltar-se la disciplina de vot per impedir-la.

Arrimadas ha argumentat que l’acord amb ERC “no estava escrit”: “Com pot dir que això és el que han votat els espanyols si es va presentar dient el contrari del que ha fet”, ha qüestionat.

Segons ella, el mateix Sánchez hauria votat no a la seva investidura fa un mes, quan defensava altres tesis. A més, ha acusat els diputats socialistes de “callar i atorgar” en no oposar-se al pacte amb ERC.

En aquest sentit, ha demanat “valentia” als diputats socialistes i ha remarcat que “un càrrec públic mai justifica tanta humiliació”. Segons ella, “Hi ha dignitat en molts socialistes” i ha afirmat que la distància perquè no es produeixi la “humiliació” està “a un valent”, ja que la diferència entre els vots afirmatius i negatius és de només dos escons, si res canvia.

Si no hi ha més canvis, el líder socialista serà investit igualment en segona votació amb 167 vots afirmatius, 165 en contra i 18 abstencions. Un canvi d’última hora de només un parell de diputats podria complicar la investidura en segona votació.

La diputada taronja ha lamentat que tota aquesta “humiliació” és només per a la investidura i ha augurat que a partir d’ara “els nacionalistes passaran per caixa cada cop que el govern vulgui aprovar alguna cosa”. “Hem de superar aquesta etapa del bipartidisme que sempre pacta amb els nacionalistes, amb els que volen trencar Espanya”, ha reclamat.

“Última oportunitat de ser útil”

En la seva rèplica, Pedro Sánchez ha demanat “ respecte” per al PSOE i els seus diputats. “No toleraré que per a vostè votar en contra a la meva investidura sigui fruit de la convicció i si els meus diputats voten que sí és perquè volen guanyar diners”, ha etzibat.

El líder socialista li ha recordat que l’acord amb Podem va ser ratificat per la direcció i la militància del PSOE, i li ha retret que truqués els barons socialistes perquè s’aixequin contra el pacte.

El president espanyol en funcions ha incidit en què a les passades eleccions Cs va perdre 47 dels 57 escons que tenia en l’anterior legislatura i l’ha advertit que si segueix els passos de Rivera i escolta només a la ultradreta acabarà igual. “Vostès diuen el mateix que el PP i que Vox” i són “el mateix llibre”. “Si de cas Vox és tapadora dura, el PP tapadora tova, i vostès una versió de butxaca”, ha afirmat.

“Vostès tenen ara l’última oportunitat per a ser útils”, ha avisat Sánchez. És per això que ha convidat Arimadas a “canviar de posició” i votar a favor de la investidura. “Contribueixin al desbloqueig, siguin útils, i votin a favor de l’estabilitat de l’Estat”, ha dit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera
Nil Papiol
Alcalde d’Hostalric (Sumem per Hostalric)

“Els ingressos per turisme han pujat un 28% en tres anys”

Hostalric
política

La CE tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid
Les Preses

Desmenteixen l’autoria de Les Preses 2020-2030

Les Preses
Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA veten l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona
Estats Units

Descartat un segon jurat del judici contra Trump a Nova York

Barcelona