Política

La dreta i la ultradreta atien l’expectativa d’un ‘tamayazo’ per fer fracassar la investidura

Arrimadas (Cs) demana un diputat “valent” i posa com a exemple el canvi del sentit del vot de la representant de Coalición Canaria

El vicesecretari de Comunicació del PP, Pablo Montesinos, demana als barons socialistes que “parlin alt i clar i diguin que no volen això per a Espanya”

PP, Cs i Vox han atiat aquest diumenge l’expectativa que algun dels diputats del PSOE o d’alguna de les formacions que li donen suport acabi canviant el sentit del seu vot o no es presenti a la votació i faci fracassar la investidura de Pedro Sánchez, que a hores d’ara comptaria només amb dos vots de diferència, 167 a 165.

És el que es coneix com un tamayazo, en referència al transfuguisme de dos diputats del PSOE a la Comunitat de Madrid (Eduardo Tamayo i Maria Teresa Sáez) que el 2003 van impedir la investidura de Rafael Simancas.

La líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, ho va plantejar obertament aquest dissabte al debat i ha insistit aquest diumenge, quan ha demanat un diputat “valent” del PSOE aturi la investidura. La diputada taronja ha posat com a exemple el canvi del sentit del vot de la diputada de CC, Ana Oramas –que dissabte va anunciar un no malgrat que la seva formació havia acordat abstenir-se– un gest esperançador per als seus interessos.

Just abans de l’inici de la sessió d’aquest diumenge i en declaracions a la premsa, s’hi ha sumat el vicesecretari de Comunicació del PP, Pablo Montesinos, que ha apel·lat a una “reflexió” per part dels diputats “regionalistes” com els socialistes per aturar aquesta investidura. Montesinos ha demanat també als barons territorials socialistes que “parlin alt i clar i diguin que no volen això per a Espanya”.

Un criteri idèntic al del secretari de Relacions Internacionals de Vox, Iván Espinosa de los Monteros, que preguntat directament per aquest possible tamayazo ha afirmat que “tot el que fos constituir un govern diferent a aquest seria una excel·lent notícia”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona