Política

JxCat justifica el no a Sánchez perquè no ofereix “garanties” d’apostar per la política i desjudicialitzar el conflicte català

Borràs defensa que la seva posició és “coherent” amb el mandat de l’1-O, pels “presos polítics” i en defensa de les institucions catalanes

Lamenta l’“espectacle degradant” al que han assistit avui al Congrés

La portaveu de JxCat al Congrés, Laura Borràs, ha justificat aquest diumenge el rebuig de la seva formació a la investidura del socialista Pedro Sánchez perquè, segons ella, no ofereix “garanties” que s’apostarà per la política i es desjudicialitzarà el conflicte català.

En una roda de premsa al congrés després de la primera votació d’investidura, on Sánchez no ha obtingut la majoria suficient per ser investit, Borràs ha admès que l’han trobat “diferent” respecte a l’anterior legislatura, però ha afegit que no saben quina “continuïtat” tindrà l’oferta de diàleg.

Ha argumentat també que el no al candidat socialista és en “coherència” amb el mandat de l’1-O, per l’existència de “presos polítics, exiliats i represaliats” i en defensa de les institucions catalanes.

Sobre la possibilitat que diputats canviïn a la sessió de dimarts el vot a la investidura i s’alteri el resultat, Borràs ha dit que cada partit haurà de decidir el posicionament. Pel que fa a JxCat, ha avançat que es mantindran en el no perquè es tracta d’una decisió “fonamentada”.

En relació amb les esbroncades que han protagonitzat aquest diumenge al debat diputats de les bancades de la dreta, l’exconsellera ha lamentat la falta de respecte institucional que s’ha viscut avui al Congrés. “Hem assistit a un espectacle degradant, impropi del respecte que mereixen els ciutadans i els seus representants”, ha opinat.

La diputada catalana ha posat de manifest que precisament diputats de partits que volen enviar a la presó els qui pensen diferent avui cridessin “llibertat”, mentre els de la seva formació, que tenen presos polítics a les seves files, guardessin un respectuós silenci. “És una situació surrealista”, ha dit.

A parer seu, és “impropi” que a l’hemicicle s’hagin sentit crits, interrupcions permanents i amenaces. Per això, ha sostingut que a l’Estat hi ha un problema de “convivència” i “tolerància”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Iñaki Soto
Director del diari Gara

“El model del PNB està esgotat, necessita un relleu”

Barcelona
política

Collboni no obté suport per al PAM i no es tramitarà

barcelona
Guerra a Europa

Els líders de la UE destaquen la urgència de dotar Kíiv de sistemes antiaeris

Barcelona
estats units

Els EUA restableixen les sancions contra el petroli i el gas de Veneçuela

barcelona
Orient Mitjà

La UE demana contenció a Israel per evitar una escalada bèl·lica a tota la regió

Barcelona
orient mitjà

Un atac amb drons reivindicat per Hezbol·là deixa divuit ferits al nord d’Israel

barcelona
POLÍTICA

La CUP vol impulsar la transició energètica a la demarcació

GIRONA
Orient Mitjà

Netanyahu diu que Israel prendrà les seves pròpies decisions sobre l’Iran

Barcelona
birmània

La junta militar trasllada Suu Kyi a un lloc d’arrest fora de presó

barcelona