Política

PSOE, Podem i Terol Existeix denuncien una campanya d’assetjament per sabotejar la investidura

Els socialistes denunciaran les amenaces que rep un dels seus militants a Segovia

El portaveu de Terol Existeix, Manuel Gimeno, titlla la situació de “lamentable” i garanteix que mantindran el compromís per votar sí a Pedro Sánchez

Representants del PSOE, Unides Podem i Teruel Existeix han denunciat aquest dilluns l’existència d’una campanya d’assetjament des de la dreta per la sessió d’investidura de demà, en la qual Pedro Sánchez necessita tots els vots que té compromesos per a ser nomenat president del govern espanyol.

Els missatges, que ja van ser denunciats ahir per diversos dirigents polítics després de l’ajustat marge de la primera votació (166 vots a favor de Sánchez i 165 en contra), han continuat al llarg de la jornada.

El diputat socialista per Segòvia, José Luis Aceves, ha avançat a Efe que interposarà una denúncia davant la Policia per les “amenaces” que pateix un company de la seva formació en aquesta província. “Algú deu haver passat aquest telèfon en un fòrum pensant que era el meu i ara l’estan fregint a amenaces i insults, amb desenes de trucades de números ocults”, ha explicat.

Aceves ha denunciat a les xarxes un dels missatges que ha rebut el seu company. “Tu ets diputat del PSOE José Luis Aceves?”, escriu una d’aquestes persones anònimes en una aplicació de missatgeria. I encara que el destinatari del text respon que “no”, se succeeixen els insults: “No. Els meus ous”, “sociates de merda”, “no sabeu el que fareu, ens matareu. Us hauria de fer vergonya” .

La secretària d’Organització del PSOE de Castella i Lleó, Ana Sánchez, ha garantit que defensaran “tots els diputats i socialistes” que reben pressions i “barbaritats”. Ha assegurat que des del partit treballaran perquè caigui “tot el pes de la llei” sobre els qui els llancen “amenaces”. “Hi ha molt de fatxa, sens dubte. Però els demòcrates som més i més forts”, ha assegurat també a les xarxes socials .

La vice-secretària general Adriana Lastra s’ha fet ressò de la denúncia de Aceves i també ha difós un missatge del diputat per Càceres César Ramos, que assenyala que estan rebut “insults, pressions i assetjament” per canviar de vot demà. Ramos, però, ha afegit que també rep missatges de taxistes que s’ofereixen “a ajudar a qui tingui qualsevol contratemps per a garantir que puguem arribar a votar”. “Aquest país vol un govern d’esquerres”, ha dit .

El secretari d’Acció de Govern de Podemos, Pablo Echenique, ha acusat la ultradreta de promoure una campanya d’assetjament contra els parlamentaris del PSOE i el diputat de Terol Existeix per tal de “dinamitar” el govern de coalició progressista. “Tot el meu suport a aquestes persones i les seves famílies. A Podem tenim 5 anys d’experiència en assetjament fatxa”, ha manifestat .

Terol Existeix ja va condemnar ahir diumenge “les pressions antidemocràtiques” al seu diputat en el Congrés, Tomás Guitarte, per la seva intenció de votar sí a la investidura de Sánchez. L’assetjament ha continuat avui a través de les xarxes socials i de correus electrònics i telèfons particulars.

Entrevistat per la Cadena Ser, el portaveu de Terol Existeix, Manuel Gimeno, ha titllat de “lamentable” l’assetjament “tremend” que pateix el diputat que en la primera votació va fer costat a Sánchez. Gimeno ha garantit que mantindran el compromís adquirit i demà Guitarte tornarà votar sí.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona